KO JE SEKRETARICA SA KOJOM JE TITO VARAO ŽENU? Otkrivena njihova NAJDUBLJA INTIMA, ovo je dokaz kakva je bila MAČKA
Tito, Foto: Printscreen/Youtube/BRITISH PATHÉ

PAŽNJA

KO JE SEKRETARICA SA KOJOM JE TITO VARAO ŽENU? Otkrivena njihova NAJDUBLJA INTIMA, ovo je dokaz kakva je bila MAČKA

Treću ženu varao s sekretaricom

Objavljeno: 07:35h

Neki ne znaju da Jovanka Broz Titu nije bila jedina supruga. Naprotiv, pre nje ljubio je mnoge žene i ženio se nekoliko puta. Prva supruga bila mu je Ruskinja Pelagija Belorusova. Brak su sklopili u junu 1919. godine.

Ona se za Josipa Broza Tita udala kad joj je bilo samo 14 godina, a njemu je tada bilo 26. Upoznala ga je kao ratnog zarobljenika, a imali su četvero dece. Prvo je, nažalost, preminulo odmah po rođenju, drugo dvoje umrlo je nešto kasnije, ali su takođe bili deca, a preživelo je samo četvrto dete.

Nakon što je Tito uhapšen 1928. zbog komunističke propagande, Pelagija se sa sinom vratila u Rusiju. Tito je po izlasku iz zatvora bio ljut na nju jer je njihova sina Žarka dala u dom za nezbrinutu decu. Službeno su se razveli u aprilu 1936.

Druga žena špijunka

Josip Broz Tito, Tito
foto: IanDagnall Computing / Alamy / Alamy / Profimedia

Drugi brak usledio je u oktobru 1936. u Moskvi. Bolja polovina bila je Lucija Bauer, pravog imena Ana Koenin. Bila je udata za jednog visokog službenika nemačkih komunista, koji je nakon dolaska Hitlera na vlast uhapšen i osuđen na 15 godina zatvora. Međunarodna organizacija Crvenog krsta zatim je organizovala odlazak njegove supruge u Moskvu, gde je dobila pseudonim Lucija Bauer.

Tito ju je oženio 1936. Njemu je tada bilo 44, a njoj navodno 22 godine. Nedugo nakon venčanja, Tito je otišao "na ilegalan rad u Jugoslaviju". Slao joj je ljubavna pisma, pisao da je ona ljubav njegova života, a nakon što ju je Staljinova tajna policija optužila da je nemačka špijunka, Lucija je 1937. strijeljana u moskovskom zatvoru.

Treću ženu varao s sekretaricom

Treću sreću pronašao je s Hertom Has, bogatom Slovenkom jevrejskog porekla koja je od njega bila mlađa 22 godine. Biografi se još uvek ne slažu u potpunosti jesu li se oni uopše venčali.

Jedni tvrde da su to učinili 1939. u Zagrebu, drugi govore da ta veza nikada nije bila ozakonjena. Ipak, ono oko čega se svi slažu jest to da je Tito, dok je bio s Hertom, imao ljubavnicu Davorjanku Paunović, kojoj tada nije bilo ni 20 godina. U isto je vreme s Hertom dobio sina Aleksandra Mišu Broza.

Jovanka - jedina prva dama

Jovanka Broz
foto: Sven Simon / United Archives / Profimedia

Jovanka Budisavljević bila je 32 godine mlađa od Tita. Upoznali su se za vreme desanta na Drvar, a kasnije ju je doveo u svoju kancelariju gde ju je zaposlio kao domaćicu.

Neki izvori tvrdili su tada da je Jovanka politički nameštena Titu kako bi se on malo smirio, jer je navodno bio poprilično nezasit kad su žene u pitanju. Njena sestra Nada Budisavljević uvek je tvrdila da je Tito voleo i cenio Jovanku, a i ona je njega volela.

Tito i Jovanka venčali su se u aprilu 1952., a u početku skoro niko u zemlji nije znao da su sklopili brak jer je venčanje bilo tajno. Ceremonija se održala nedaleko od Iloka, u Titovoj vili uz Dunav, u uskom krugu ljudi.

Njih dvoje nisu imali dece. Iako se šuškalo da su se službeno razveli krajem 70-ih, Jovanka Broz ostala je uz Tita sve do njegove smrti 1980. godine. I dok je spolja njihov odnos izgledao skladan, nije bilo idile, pogotovo ne tih 1970-ih. Poslednjih nekoliko godina njegovog života Jovanka navodno nije ni viđala svog supruga.

1978., čak je i britanski ambasador shvatio što se događa, pa je u London poslao poruku sadržaja: "Tito je potpuno sam!" Uz njega više nisu bili ni žena ni prijatelji, a uskoro je usledio i raspad onoga što je stvorio - Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije

09:05

TITO NARUČIO BOMBARDOVANJE BEOGRADA 1944. TEPIH BOMBAMA? Eksperti šokirali tvrdnjama: Postojao je SKRIVENI MOTIV Vrhovnog štaba

(Espreso/blic žena/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.