recept
JAGNJETINA PRIPREMLJENA NA OVAJ NAČIN JE NAJSOČNIJA: Ukusnija i od one ispod sača, savršena za USKRŠNJI RUČAK
Recept za najbolju jagnjetinu iz rerne postaće vam jedna od omiljenih, čim ga budete probali
Sledite ove korake i za Vaskrs ćete dobiti sočnu i meku jagnjetinu ispečenu u rerni. Vodite računa da se jagnjetina mora peći dugo i lagano.
Sastojci:
Kilogram i po jagnjetine
100 ml ulja
400 ml belog vina
500 ml vode
pola praziluka
3 srednje glavice crnog luka
1 glavica belog luka
2 šargarepe
1,2 kilograma krompira
so
aleva paprika
ruzmarin
peršun
biber
Priprema:
Jagnjetinu prvo dobro usolite, a zatim je posložite u tepsiju. Potom dodajte iseckan krompir, praziluk, beli luk, šargarepu i luk. Nalijte sa vodom, uljem i vinom, dodajte začine, pa sve lepo izmešajte.
Pecite najmanje dva sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Prvih sat vremena tepsiju pokrijte sa folijom ili sve lepo složite u pekač, pa pecite.
Bonus video:
(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!