JAGNJETINA PRIPREMLJENA NA OVAJ NAČIN JE NAJSOČNIJA: Ukusnija i od one ispod sača, savršena za USKRŠNJI RUČAK
jagnjetina, Foto: Printscreen/youtube/MirzaNikšić

recept

JAGNJETINA PRIPREMLJENA NA OVAJ NAČIN JE NAJSOČNIJA: Ukusnija i od one ispod sača, savršena za USKRŠNJI RUČAK

Recept za najbolju jagnjetinu iz rerne postaće vam jedna od omiljenih, čim ga budete probali

Objavljeno: 21:32h

Sledite ove korake i za Vaskrs ćete dobiti sočnu i meku jagnjetinu ispečenu u rerni. Vodite računa da se jagnjetina mora peći dugo i lagano.

Sastojci:

Kilogram i po jagnjetine

100 ml ulja

400 ml belog vina

500 ml vode

pola praziluka

3 srednje glavice crnog luka

Jagnjetina
foto: Prinstcreen/Youtube/Sašina Kuhinja

1 glavica belog luka

2 šargarepe

1,2 kilograma krompira

so

aleva paprika

ruzmarin

peršun

biber

Priprema:

Jagnjetinu prvo dobro usolite, a zatim je posložite u tepsiju. Potom dodajte iseckan krompir, praziluk, beli luk, šargarepu i luk. Nalijte sa vodom, uljem i vinom, dodajte začine, pa sve lepo izmešajte.

Pecite najmanje dva sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Prvih sat vremena tepsiju pokrijte sa folijom ili sve lepo složite u pekač, pa pecite.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.