recept
EVO KAKO DA NAPRAVITE POSNE UŠTIPKE OD KOJIH MIRIŠE CELA KUĆA: Doručak koji će zasititi celu PORODICU!
Jedno od omiljenih peciva među našom populacijom sigurno su uštipci, međutim postoje recepti za čiju pripremu je potrebno izdvojiti malo više vremena.
Ovo nije takav recept i ovakvi uštipci su posni, brzi i jednako ukusni kao i oni koji iziskuju više truda.
Sastojci:
- 20 gr svežeg kvasca ili 1 kesica suvog
- 250-300 ml mlake vode
- 400 gr brašna
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- ulje za prženje
Priprema:
Kvasac izdrobiti, pomešati sa mlakom vodom i dodati kašičicu šećera, pa ostaviti da se aktivira. Kada se kvasac aktivira dodati so i brašno, pa varjačom zamesiti glatko testo.
Testo dobro izlupati i ostaviti desetak minuta da naraste.
U posudu za prženje sipati ulje, pa staviti da se zagreje. Kašikom vaditi uštipke i pržiti na umerenoj temepraturi. Vodite računa da se ravnomerno isprže sa svih strana.
Vadite uštipke na papirni ubrus, kako bi upio višak ulja. Uštipke služite tople, a jednako su dobri i hladni.
Možete ih jesti sa slatkim ili slanim nadevom, ili ih posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Ona.telegraf/Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!