RECEPT
OSLIĆ U SOSU OD SENFA: Savršena kombinacija koja nikoga NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIM, idealna za POSNE DANE
Može se jesti u posnoj i mrsnoj varijanti
Oslić u sosu od senfa pravi je delikatest kojem će retko ko odoleti. Jednostavno se pravi, a može se praviti i u posnoj i u mrsnoj verziji. Potrebno je dobro začiniti filete pre pečenja.
Sastojci:
70-80g maslaca (posno: margarin)
2-3 kašike senfa
2-3 kašike limunovog soka
200ml belog vina
2+2 kašike maslinovog ulja (ili 2 kašike suncokretovog + 2 kašike maslinovog)
so po ukusu
50 ml neutralne pavlake (posno: biljna neutralna pavlaka)
Priprema:
U zagrejan teflonski tiganj dodajte 2 kašike ulja (maslinovo ili suncokretovo), stavite filete oslića, posolite ih sa jedne strane i pržite po 2-3 minuta sa svake strane. Filete je dovoljno da posolite malo sa jedne strane, možete pre nego što ih stavite u tiganj, a možete i u tiganju (so će pomoći da ulje manje prska zbog vode iz zaleđene ribe). Fileti ribe će se još dodatno dinstati u sosu,tako da je ne morate mnogo začinjavati pre toga.
Zagrejte tiganj, temperatura ne sme da bude na najjače, dodajte maslac. Kada se maslac istopi, dodajte limun i belo vino. Pustite da provri, pa umešajte senf. Smanjite temperaturu i pustite da se sos kuva 3 minuta. U sos stavite filete prženog oslića, dodajte neutralnu pavlaku i so. Kuvajte sve još 3 minuta. Jelo služiti toplo.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Srećna prepublika / Prenela I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!