prijatno
OVU MUSAKU SA OSLIĆEM ĆETE JESTI I NEKOLIKO DANA ZAREDOM: Daleko je od OBIČNE, sastojke ćete obožavati (FOTO)
Ovo će skratiti vreme kuvanja, a vaša musaka sa oslićem i tikvicama i dalje će biti jako ukusna
Ako ste ljubitelji ribe, ova musaka je kao stvorena za vas.
Glavni sastojci su oslić i tikvice.
Ovaj recept će vam skratiti vaše dragoceno vreme i preskočićete pečenje oslića.
U nastavku donosimo način pripreme musake sa oslićem i tikvicama.
Potrebno je:
1 veća tikvica
2 krompira
1 manja glavica crnog luka
malo belog luka
1 manji koren celera1 šargarepa
1 paprika sveža
malo ml. paprike ml. biber
suvi začin ulje za prženje
200 ml kuvanog paradajza
2 kašičice kukuruznog skroba
2 krompira
2 oslića
Priprema:
Oslića obariti pa ga očistiti od kostiju. Tikvice iseći na listiće pa posoliti i ostaviti 15 minuta pa ocediti tečnost .
U tiganj sipati ulje pa dodati seckan luk, šargarepu,papriku beli luk, koren celera papriku ml. biber. u to dodati isitnjenog oslića Sve propržiti i izmešati.
Na dno tepsije idu krugovi krompira pa oslić sa povrćem pa tikvice krugovi pa opet oslić i na kraju listovi krompira.
U kuvan paradajz staviti kukuruzni skrob i izmutiti dodati malo ulja i preliti. Peći na 220 stepeni C 40 minuta.
(Espreso zabava)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!