SPECIJALITET
OVAJ TURSKI SPECIJALITET SE SLUŽIO U HAREMU SULTANA SULEJMANA: Liči na PLJESKAVICE, on se LIČNO "DAVIO" u njemu
Vrhunski specijalitet iz harema
Na dvoru Sultana Sulejmana jeli su s emnogi specijaliteti, a mi vam donosimo baš jedan takav.
Obožavali su ga u haremu, a i sultan lično je uživao u njemu.
Evo kako ide priprema.
Sastojci:
1 kg mlevene junetine (najbolje od prsa)
125 g hlebnih mrvica
125 ml vode
1 kašika soli
1 kašika sode bikarbone
1 kašika limunovog soka
2 srednje glavice luka
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte meso, so, vodu i hlebne mrvice.
Mesite 7 minuta dok ne dobijete čvrsto testo. Pokrijte i ostavite u frižideru naredna 24 sata.
Sutradan pomešajte limunov sok sa sodom bikarbonom.
Sipajte u mleveno meso, dodajte sitno seckani luk pa mešajte dok se sve ne sjedini. Komade veličine oraha vadite od smese pa ih oblikujte kao pljeskavice. Od navedene količine dobićete oko 30 kofti.
Stavite na tacnu pa ostavite u frižideru 2 do 3 sata.
Pecite u zagrejanom tiganju 5 do 6 minuta, ili dok ne porumene. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
(Espreso/Alotrpeza/Prenela P.V.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!