OVA STVAR VAS REŠAVA ZATVORA U SAMO 3 POTEZA: Posle nje imaćete STOLICU kao u TINEJDŽERA, radi kao SAT
Wc, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

OVA STVAR VAS REŠAVA ZATVORA U SAMO 3 POTEZA: Posle nje imaćete STOLICU kao u TINEJDŽERA, radi kao SAT

Uz savet da obogatite ishranu i svežim voćem i povrćem, kao i da pijete dovoljno vode, možete da sebi pomognete tako što ćete obaviti jednostavnu samomasažu

Objavljeno:

Ako zbog zatvora provodite mnogo vremena na WC šolji svakog jutra, niste jedini. Skoro dvadeset odsto ljudi pati od konstipacije, a to znači da ima manje od tri stolice nedeljno.

Najčešći razlog je manjak namirnica bogatih vlaknima u ishrani. Zato je dobro da jedete žitarice, a naročito ovas, ali i ječam, smeđi pirinač ili kinou. Budite veoma oprezni sa laksativima i ne koristite ih bez prethodnog dogovora sa lekarom.

Uz savet da obogatite ishranu i svežim voćem i povrćem, kao i da pijete dovoljno vode, možete da sebi pomognete tako što ćete obaviti jednostavnu samomasažu.

Lezite na leđa, pa dlanom blago pritisnite stomak na levoj strani - odmah ispod rebara. Vucite dlan naniže, ne menjajući pritisak, sve do visine pelvisa. Zamislite kao da ispisujete latinično slovo "I" dlanom. Ponovite pokret deset puta.

Sada stavite dlan na desnu stranu stomaka, opet ispod rebara i pritiskajte rukom lagano vodoravno sve do levog podrebarnog dela. Zatim spustite ruku, u obliku onog slova "I". Kad pogledate ova dva pokreta zajedno, izgleda kao da ispisujete latinično slovo "L", samo okrenuto horizontalno.

Masaža se završava slovom "U", pa je zato dobila ime "I love you" ili skraćeno ILY. Da biste napravili pokret u obliku slova "U", pritisnite dlanom mesto na desnoj strani stomaka, u visini pelvisa. Povucite ruku vertikalno gore, do desnog podrebarnog dela, a zatim pređite horizontalno masirajući stomak i zatim spustite dlan sve do tačke u visini pelvisa samo na levoj strani stomaka.

Biće vam sve još jasnije ako pogledate šematski prikaz, a ako konstipacija predugo traje, ipak se javite svom lekaru. Pročitajte i kako da ubrzate lenja creva.

03:44

KAŽU DA SU SIMPTOMI STRAŠNI, A BOLOVI KAO POROĐAJNI! Zašto terapija za ovu RETKU BOLEST još uvek NIJE DOSTUPNA U SRBIJI?

(Espreso/Lepa&Srećna / J.G/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.