SRPKINJE TRAŽE RECEPT ZA JAFA TORTU, A MI VAM DONOSIMO JEDAN OD NAJBOLJIH: Spoj savršenih ukusa u jednom zalogaju
Jafa torta, Foto: Printscreen/ Youtube/ Bokina kuhinja

morate da probate

SRPKINJE TRAŽE RECEPT ZA JAFA TORTU, A MI VAM DONOSIMO JEDAN OD NAJBOLJIH: Spoj savršenih ukusa u jednom zalogaju

Ne sumnjamo da će vam se ova sočna i ukusna torta dopasti na prvi zalogaj

Objavljeno:

Za ukusnu i sočnu tortu ponekad je dovoljan samo jafa keks. Rešili smo da vam predstavimo recept za jafa tortu koji smo pozajmili iz bakine sveske. Torta sa jaffa keksom biće prava poslastica u svim prilikama. Spremanje torte je veoma jednostavno i ovaj recept će vam pokazati korake kako da pripremite savršenu jafa tortu. Za spremanje torte neophodno je da nabavite određene sastojke, od kojih mnoge verovatno već imate kod kuće. Ukus će zavisi od količine jafa keksa. No, idemo redom.

Jafa torta - Sastojci

Za kore: 5 jaja 5 kašika šećera 2 kašike brašna 10 kašika mlevenih oraha kesica praška za pecivo

Jafa torta
foto: Printscreen/ Youtube/ Bokina kuhinja

Za beli fil: 300 ml mleka puding od vanile 3 kašike šećera 300 ml slatke pavlake Za crni fil: 150 g mlevenih oraha šolja za kafu vrelog mleka 150 g margarina 50 g šećera u prahu 2 štangle čokolade Dodatno: kesica krem šlaga 100 ml mleka 2 kutije jafa keksa kesica šarenih mrvica

Jafa torta - Priprema

Najpre umutiti 2 jaja s 2 kašike šećera. Odnosno, koristimo sastojke za koru.

Zatim dodajte kašiku brašna i 3 kašike mlevenih oraha.

Dobijena smesa predstavlja koru. Kora se peče oko 15 minuta na 200 stepeni.

Istim načinom pečete svaku koru u zavisnosti od količine sastojaka i vaše želje.

Beli fil spremamo tako što skuvamo puding sa šećerom u mleku.

Čim se dovoljno ohladi, umutićemo slatku pavlaku i dodati u istu smesu, te ponovo sve dobro umutiti.

Crni fil pravimo tako što najpre prelijemo orahe s mlekom, dodajemo čokoladu i sve zajedno mešamo dok se ne istopi.

Pošto se ohladi, dodaćemo umućen margarin i šećer.

Ova torta filuje se na sledeće način: Kora - crni fil - jafa natopljena sokom - beli fil - kora.

Postupak ponavljati dok imate materijala.

Premaz za tortu napravite tako što ćete umutiti mleko i šlag, a možete posuti i mrvice preko. Ovo je opciono i stvar ukusa.

Vaša torta je spremna za degustaciju. Ne sumnjamo da će vam se ova sočna i ukusna torta dopasti na prvi zalogaj

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Slatko i ukusno/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.