OVA TORTA JE KRALJICA PRAZNIČNE TRPEZE: Srbi se u njoj DAVE, ne postoji KREMASTIJA, poludećete za RECEPTOM
Parče torte na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/DomacireceptiNet

prava poslastica

OVA TORTA JE KRALJICA PRAZNIČNE TRPEZE: Srbi se u njoj DAVE, ne postoji KREMASTIJA, poludećete za RECEPTOM

Recept zna svaka domaćica, a ono što je izdava od drugih jeste kremast i sočan ukus

Objavljeno:

Ova torta se redovno sprema za sve proslave kod nas.

Recept zna svaka domaćica, a ono što je izdava od drugih jeste kremast i sočan ukus.

Pripremićete je po ovom receptu prvom prilikom.

Torta, Torta puslica
foto: Printscreen/Youtube/elladelicieux

Sastojci

Kore:

9 jaja

9 kašika šećera

3 kašike brašna

18 kašika mlevenih oraha

1 prašak za pecivo

Torta, Torta puslica
foto: Printscreen/Youtube/elladelicieux

Fil 1:

500 ml mleka

2 pudinga od vanile

6 kašika šećera

500 ml slatke pavlake

Fil 2:

250 g mlevenih oraha

2 šolje za crnu kafu vrelog mleka

250 g margarina

Torta
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

100 g šećera u prahu

3 štangle čokolade

Ostalo:

2 kesice krem šlaga

200 ml mleka

3 kutije jafa keksa

200 ml soka od narandže

1 kesica šarenih mrvica

Torta, Torta puslica
foto: Printscreen/Youtube/elladelicieux

Priprema

Umutiti 3 jaja sa 3 kašike šećera, dodati 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih oraha i 1/3 peciva. Peći koru 15 minuta na 200 stepeni. Na isti način ispeći još dve kore. Za prvi fil skuvati puding u mleku sa šećerom.

Kad se ohladi dodati umućenu slatku pavlaku i sve zajedno umutiti. Za drugi fil orahe popariti mlekom, dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi. Kad se ohladi dodati umućen margarin sa šećerom.

Filovati: kora, fil 2, jafa natopljena sokom, fil 1, kora, fil 2, jafa, fil 1, kora. Umutiti šlag sa mlekom i premazati tortu. Posuti mrvicama.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.