prava poslastica
OVA TORTA JE KRALJICA PRAZNIČNE TRPEZE: Srbi se u njoj DAVE, ne postoji KREMASTIJA, poludećete za RECEPTOM
Recept zna svaka domaćica, a ono što je izdava od drugih jeste kremast i sočan ukus
Ova torta se redovno sprema za sve proslave kod nas.
Recept zna svaka domaćica, a ono što je izdava od drugih jeste kremast i sočan ukus.
Pripremićete je po ovom receptu prvom prilikom.
Sastojci
Kore:
9 jaja
9 kašika šećera
3 kašike brašna
18 kašika mlevenih oraha
1 prašak za pecivo
Fil 1:
500 ml mleka
2 pudinga od vanile
6 kašika šećera
500 ml slatke pavlake
Fil 2:
250 g mlevenih oraha
2 šolje za crnu kafu vrelog mleka
250 g margarina
100 g šećera u prahu
3 štangle čokolade
Ostalo:
2 kesice krem šlaga
200 ml mleka
3 kutije jafa keksa
200 ml soka od narandže
1 kesica šarenih mrvica
Priprema
Umutiti 3 jaja sa 3 kašike šećera, dodati 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih oraha i 1/3 peciva. Peći koru 15 minuta na 200 stepeni. Na isti način ispeći još dve kore. Za prvi fil skuvati puding u mleku sa šećerom.
Kad se ohladi dodati umućenu slatku pavlaku i sve zajedno umutiti. Za drugi fil orahe popariti mlekom, dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi. Kad se ohladi dodati umućen margarin sa šećerom.
Filovati: kora, fil 2, jafa natopljena sokom, fil 1, kora, fil 2, jafa, fil 1, kora. Umutiti šlag sa mlekom i premazati tortu. Posuti mrvicama.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!