prolećni recept
TRADICIONALNI RECEPT ZA SLATKI KUPUS: Idealan u vreme POSTA, da otkineš koliko je dobar, ZDRAVLJE na usta ulazi
Bakin stari recept za spremanje posnog mladok kupusa, bukvalno ćete olizati tanjire
Posni slatki kupus po starom bakinom receptu, ukus koji osvaja. Ovog proleća bićete zdravi kao dren.
Potrebno je:
1 glavica mladog kupus
2 struka crnog i 2 belog luka
2 veće šargarepe
1 paprika
1 koren celer
1 paradajz
50 ml kuvanog paradajza
2 krompira na kockice
1 ljuta sveža paprika
Vodena zaprška:
1 kašika kukuruznog brašna
1 ksičica ljutenice iz tegle ili ajvara
1 kašika suvog začina
1 kašičica slatke ml paprike
ulje
Priprema:
Na ulju ispržiti seckan luk papriku, šargarepu i celer .
Kupus iseći na krupne kocke pa ubaciti na izdinstano povrće.
Dodati kockice krompira i ljutu svežu papriku. Sipati pola šerpe vode poklopiti i kuvati na tiho 25-30 minuta. Pred kraj naseći paradajz i kuvan paradajz
U manju činiju staviti kukuruzni skrob, dodati ajvar ili ljutenicu, slatku mlevenu papriku, suvi začin i malo vode. Izjednačiti pa sipati u kupus sa strane i malo varjačom podiči kupus da vodena zaprška padne na dno.
Kuvati na tiho 2.3 minuta. Dodati seckan peršun. Vrhunsko u životu nisammmmo jeli sladji kupus od ovoga.
BONUS VIDEO:
(Espreso / I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!