sjajna ideja
ČAROBNI PROLEĆNI RUČAK KOJI KOŠTA MANJE OD 200 DINARA: Gotov je za 20 minuta, može mrsno, može i posno (RECEPT)
Prost, jeftin i brz recept za sjajni prolećni ručak
Prava je milina ovih dana obilaziti tezge po pijaci - pune su svežeg voća i povrće i prosto da čovek poželi da sve to spremi odjednom i uživa u pravim prolećnim ukusima. A da ne pričamo koliko je sve to zdravo...
Ne zna se šta je lepše - paprike ili paradajz, a još kad ih spojimo, nema dalje.
Pravi je trenutak, recimo, da pravimo sataraš. A s obzirom da je u toku Uskršnji post, predstavićemo vam dve verzije jednog od omiljenih jela u Srbiji, a i šire.
Ukoliko postite ili generalno ne volite jaja u jelima, ne morate ih ni staviti, ukus će ostati savršen. Potrebno je odvojiti samo 20 minuta vremena.
Sastojci:
2 paprike
2 glavice luka
2 paradajza
- za one koji ne poste:
1 do 2 jajeta
Priprema:
Za posnu varijantu na vodi iseckajte na sitne komadiće svo povrće i stavite da se dinsta na laganoj vatri oko 15 minuta, dodajte začine i jelo je spremno.
Za mrsnu varijantu stavite malo ulja u šerpu, dodajte luk, kad se prodinsta dodajte papriku i paradajz koji ste prethodno dobro oprali i iseckali na kockice.
Nakon 15 minuta dinstanja dodajte začine i so po ukusu. Kad ispari voda od povrća ulupajte jaje i dodajte u smesu. Upržite minut, dva i to bi vam bilo to, preostaje samo da vi i vaši najmiliji uživate.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!