ZAPEČENU POPARU NEKAD JE PRAVILA SVAKA MAJKA U JUGOSLAVIJI: Danas su recept mnogi ZAORAVILI, ali ukus joj PAMTE
Ilustracija, Foto: Printscreen/YouTube/Kuhinja Valentina Mašković

recept

ZAPEČENU POPARU NEKAD JE PRAVILA SVAKA MAJKA U JUGOSLAVIJI: Danas su recept mnogi ZAORAVILI, ali ukus joj PAMTE

Najukusniji način da spremite ovo jelo, oduševiće vas!

Objavljeno:

Sećate li se mirisa bakine kuhinje i ukusa omiljenih poslastica iz detinjstva? Evo jednog recepta koji će vam pružiti osećaj nostalgije, ali na malo drugačiji način. Ovaj jednostavan recept kombinuje tradicionalni ukus prepečenog hleba sa sočnim sirom i kremastom pavlakom, pružajući vam savršenu mešavinu tekstura i ukusa. Ovaj recept je idealan za brzi ručak ili večeru, a može poslužiti i kao sjajan prilog uz razna jela.

U nastavku pogledajte recept koji će vam se sigurno dopasti. Spremite ga za doručak ili večeru, zasigurno nećete pogrešiti za šta god da se odlučite.

Sastojci:

  • stari hleb
  • pavlaka za kuvanje
  • jogurt
  • sir
  • margarin
  • kačkavalj
Popara, Bugarska popara
foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Stari hleb isecite na kockice pa poređajte u nauljen pleh. U jednoj posudi umutite pavlaku za kuvanje i jogurt, pa prelijte kockice hleba. Ostavite da tako odstoji 10 minuta. Zatim rasporedite sir, pa dodajte margarin. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite pleh, pospite rendani kačkavalj pa zapecite još 5 minuta, da se kačkavalj otopi. Prijatno! Neka vam ovaj recept bude podsetnik na tople i ukusne obroke iz detinjstva, ali i podsticaj da eksperimentišete sa tradicionalnim receptima na potpuno novi i kreativan način. Uživajte u pripremi i deljenju ovog jedinstvenog recepta sa svojim najdražima!

Bonus video:

00:09

Počasna garda spremna za dolazak Aleksandra Vučića u Pariz

(Espreso/Republika/Nevena Jakovljević/Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.