EVO ZAŠTO NIKAKO NE SMETE BRISATI SUDOVE PAPIRNIM UBRUSIMA: Kad vidite o čemu je reč, ZGROZIĆETE se do koske
Papirni ubrus, Foto: Printscreen TikTok/cippirippicippi

obratite pažnju

EVO ZAŠTO NIKAKO NE SMETE BRISATI SUDOVE PAPIRNIM UBRUSIMA: Kad vidite o čemu je reč, ZGROZIĆETE se do koske

Pročitajte zašto nije dobro da sudove brišete papirnim ubrusima

Objavljeno:

Papirni ubrusi su pristupačni, lagani i mekani, pa mogu da imaju mnogo uloga - od brisanja ruku do čišćenja nameštaja, ali često se koriste za brisanje posuđa. Čak i ako imate mašinu za pranje sudova, verovatno ih iskoristite da brzo obrišete tanjir koji vam je potreban. Ipak, loša vest je da ova navika može negativno da utiče na zdravlje.

Sudovi iz kojih jedete i čaše koje koristite, spadaju u stvari koje ne treba da brišete papirnim ubrusima. To je zato što su napravljeni od drvene pulpe, a često su tretirani hemikalijama radi boljeg upijanja. Pored izbeljivača, mogu da sadrže boje i mirise koji mogu da izazovu alergije kod osetljivih ljudi.

Dakle, brisanjem štetne materije mogu da se prenesu na sudove, posebno kada su mokri, a mogu da utiču na zdravlje kada dospeju u hranu ili piće. Drugi nedostaci mogu da budu visoki troškovi, ali i uticaj na životnu sredinu. Ipak, papirni ubrusi imaju super zamene! Kupite set krpa od mikrovlakana za višekratnu upotrebu ili pamučne peškire koji su nežni za posuđe i dobro upijaju.

Bonus video:

00:11

TIK TOKERKA OTKRILA TRIK ZA ČIŠĆENJE TOSTERA! Mnogi nisu mogli ni da zamisle da je ovako JEDNOSTAVNO, evo u čemu je caka! VIDEO

(Espreso/mondo/T.V./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.