OVO JE NAJMEKANIJI, SOČNI KOLAČ OD PIŠKOTA I KARAMEL PRELIVA: Vazdušasta korica natopljena mlekom je FANTAZIJA
Kolač, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

recept

OVO JE NAJMEKANIJI, SOČNI KOLAČ OD PIŠKOTA I KARAMEL PRELIVA: Vazdušasta korica natopljena mlekom je FANTAZIJA

Ako su vam se najavili gosti, mi predlažemo najbolje rešenje. Napravite kremasti kolač sa keksom i karamelom

Objavljeno:

Kolači bez pečenja su sve popularniji, jer osim što im je priprema jednostavna i ukus je fantastičan. Ako volite da ih jedete, predlažemo da isprobate najlepši kolač bez pečenja koji se pravi sa mlečnim filom, a onda se preliva neodoljivom karamelom. Kod ovog recepta je super i što svima uspeva i ne čeka se dugo da se ohladi.

Sastojci:

400 ml slatke pavlake

100 g maskarpone sira

500 g krem sira

50 g šećera u prahu

300 g pavlake

1 limun

1 kašika ekstrakta od vanile

200 g šećera

200 g piškota

250 ml mleka

trileće
foto: Coolinarka

Za karamel preliv:

150 g šećera

50 g putera

50 ml slatke pavlake

Recept za kremasti kolač sa piškotama i karamel filom:

Napravite fil

U slatku pavlaku sipajte vanilu, pa dobro umutite. Zatim dodajte krem i maskarpone sir i šećer u prahu, pa ponovo sve dobro sjedinite mikserom. Na kraju dodajte pavlaku, šećer, sok od limuna i mleko. Sve dobro umutite i stavite u frižider.

Napravite kolač

U kalup poređajte piškote koje ste umočili u mleko, pa preko sipajte fil i poravnajte. Stavite u frižider dok napravite preliv.

Napravite preliv

U šerpi otopite šećer, pa dodajte puter i slatku pavlaku. Kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Prelijte preko fila i stavite u frižider na 15 minuta.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.