NAJBOLJI SUTLIJAŠ PRAVE TURCI: Ovaj RECEPT oni imaju u svakoj kući, caka je u KOLIČINI MLEKA
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/Sherpica Recipes

recept

NAJBOLJI SUTLIJAŠ PRAVE TURCI: Ovaj RECEPT oni imaju u svakoj kući, caka je u KOLIČINI MLEKA

Turski sutlijaš svi vole!

Objavljeno:

Turski sutlijaš sa vanilom je tradicionalni desert koji se decenijama pravi po istom receptu, a ovaj recept će vam pokazati kako da napravite još aromatičniju i bogatiju verziju ove poslastice. Sastojci su jednostavni, a vreme pripreme je oko 30 minuta.

Sastojci:

- 1 šolja (od 200 ml) pirinča- 3 šolje vode - 500 ml mleka - 6 kašika šećera - 1 kesa pudinga od vanile - 1 šaka oraha ili badema za dekoraciju

Sutlijaš
foto: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije

Priprema:

1. Kuvanje pirinča: Pirinač dobro isperite pod mlazom hladne vode, a zatim ga skuvajte u tri šolje vode dok ne postane mekan. 2. Dodavanje mleka: Nakon što je pirinač skuvan, dodajte mleko i nastavite sa kuvanjem na laganoj vatri. 3. Priprema pudinga od vanile: Pomešajte puding od vanile sa šećerom i razmutite sa malo mleka tako da ne bude grudvica. 4. Sjedinjavanje sastojaka: Polako sipajte mešavinu pudinga i šećera u pirinač, neprestano mešajući na tihoj vatri dok se sve ne zgusne i ne dobije kremastu konzistenciju. 5. Dekoracija: Gotov sutlijaš rasporedite u prethodno nakvašene činijice. Za dodatnu teksturu i bogatiji ukus, svaku porciju ukrasite šakom naseckanih oraha ili badema, prenosi "Espreso". Ovaj desert je savršen za sve ljubitelje slatkiša, a njegova kremasta tekstura i bogat ukus će sigurno osvojiti vaše čulne apetite. Uživajte u pripremi i poslužite ovu poslasticu svojim najmilijima.

Uživajte!

Bonus video:

17:04

VEČERNJI DNEVNIK 30.03.2024.

(Espreso/Republika/Nevena Jakovljević/Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.