VEĆINA DOMAĆICA NE ZNA DA POSTOJI ČAK ČETIRI VRSTE PAVLAKE: Vrhunski KUVARI PODELILI kada koju treba da KORISTITE
Postoji četiri vrste pavlake, Foto: Profimedia

morate znati

VEĆINA DOMAĆICA NE ZNA DA POSTOJI ČAK ČETIRI VRSTE PAVLAKE: Vrhunski KUVARI PODELILI kada koju treba da KORISTITE

Ako pravite slano ili slatko jelo, važno je da znate razliku između ovih termina. S obzirom da je upotreba pavlake široko rasprostranjena u kulinarstvu, saznajte kako da napravite savršen kolač ili piletinu sa pavlakom..

Objavljeno:

1. Pavlaka za kuvanje

Najčešće se koristi za pripremu slanih jela (piletina sa pavlakom za kuvanje i sl). Nezaslađena je pa ako dodate šećer u nju, možete da je koristite i za pripremu slatkiša.

2. Umućena pavlaka

Umućena pavlaka je izuzetno ukusna, ima visok sadržaj masnoća (preko 30 %), i najčešće se koristi za ukrase i nadeve. Dobija se tako što pavlaci dodate šećer pa mutite mikserom dok ne dobijete gustu smesu. Uglavnom se prodaje u obliku spreja, a možete i sami da je napravite.

3. Kisela pavlaka

Kisela pavlaka po ukusu slična kiselom mleku, pogodna je za pripremu slanih i slatkih jela.

4. Slatka pavlaka

Ako je umutite mikserom dobićete umućenu pavlaku. Zbog slatkog ukusa, savršena za torte, kremove, kolače.

BONUS VIDEO:

00:58

SRPSKA HRANA ME ČINI NERVOZNIM Stevanović: Šta mi uopšte jedemo ako ne možemo da zadovoljimo standarde EU! Ljudi bi duže da žive

(Espreso/ Trpeza/ Prenela I.O)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.