STARINSKA POSNA PITA SA ZELJEM I CRNIM LUKOM IZ BAKINE SVESKE: Domaćice, morate je spremiti, poješće se za tren oka
Pita sa zeljem, Foto: Privatna arhiva

recept

STARINSKA POSNA PITA SA ZELJEM I CRNIM LUKOM IZ BAKINE SVESKE: Domaćice, morate je spremiti, poješće se za tren oka

Recept koji je našim starima bio obavezan, a danas ga malo ko zna

Objavljeno:

Sastojci za bakinu posnu pitu sa zeljem i crnim lukom:

1/2kg brašna,

300ml tople vode,

1 šoljica ulja,

malo soli,

1 posni margarin,

2 veze zelja,

2 crna luka.

Pita sa spanaćem, Pita, Pita uvijača
foto: Privatna arhiva

Bakina posna pita sa zeljem i crnim lukom se priprema na sledeći način:

Zelje očistite i kratko blanširajte, pa procedite i iseckajte, a crni luk sitno iseckajte i propržite.

Sjedinite zelje i luk.

U posudi pomešajte brašno, so, toplu vodu i ulje.

Umesite testo, pa pokrijte krpom i ostavite da odstoji 15 minuta.

Razvucite testo oklagijom, pa ga premažite trećinom margarina i savijte kao knjigu, na pola sa gornje strane, na pola sa donje strane, na pola sa leve strane i na pola sa desne strane.

Ostavite još 15 minuta da odstoji, pa razvucite koru i premažite drugom trećinom margarina, pa ponovite postupak savijanja.

Ostavite još 15 minuta da odstoji, pa ponovo razvucite testo i premažite poslednjom trećinom margarina.

Urolajte testo i isecite na pet delova.

Svaki deo razvucite, pa nafilujte i opet urolajte.

Ređajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Posna jela/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.