ukus kida
NAJMEKŠA PITA SA VIŠNJAMA I MAKOM ZA USKRŠNJI POST: Recept starih Vojvođanki mora svaka domaćica da zapiše
Štrudla sa makom je poznata vojvođanska poslastica koja često može da se nađe na trpez
Retko ko će odbiti parče, a kako je u toku Uskršnji post donosimo vam recept za posnu pitu sa makom i višnjama. Kombinacija sastojaka je prosto neodoljiva, a priprema nikad lakša. Obavezno isporbajte ovaj recept za pitu sa makom i višnjama jer smo sigurno da ćete biti oduševljeni.
Sastojci:
400 g mlevenog maka
500 g kora za pitu
200 g višanja
200 g šećera
1 kesica vanilin šećera
malo cimeta
Recept za pitu sa makom i višnjama za post na vodi:
Napravite nadev
Pomešajte mak, šećer, vanilin šećer i sipajte vodu. Dobro promešajte da se sastojci sjedinite. Smesa mora da bude kao za palačinke. Kuvajte dok ne prokljuka, pa sklonite sa šporeta. Dodajte cimet i promešajte.
Napravite pitu
Kalup obložite pek papirom, pa stavite jednu koru i premažite je nadevom sa makom. Preko stavite još jednu koru i premažite nadevom sa makom. Poređajte višnje, pa još dve kore koje ćete premazati nadevom. Opet višnje i nastavite da ređate dok sve ne utoršite. Poslednji red treba da bude kora koju ćete poprskati vodom.
Pecite slatku pitu
Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih pola sata.
Bonus video:
(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!