SJAJNO
MEKANE KROFNE PO RECEPTU KRISTINE ĆETKOVIĆ: Savršene za Uskršnji post, ovo je čista čarolija (RECEPT)
Posne krofne po receptu velikog kulinarskog majstora Kristine Ćetković
Kristina Ćetković, supruga poznatog pevača Sergeja, poznata je kao vrhunska kuvarica, a njene recepte su probale hiljade žena i nisu zažalile.
Jedan od njenih najpoplarnijih recepata je recept za posne krofne, idealne za Uskršnji post koji je u toku.
Za ovu poslasticu vam nisu potrebni mleko i jaja, ma prosto fenomenalno. Toliko su ukusne da se mogu jesti i bez nadeva.
Sastojci:
400ml mlake vode
kilogram brašna
220ml kisele vode
2 kašike šećera
2 kašike vanilinog ekstrakta
1 suvi kvasac
kora limuna
1 kašičica soli
120ml ulja + ulje za prženje
šećer, džem...
Priprema
Umutite brašno, vodu, šećer, so, kvasac, vanilu, ulje, kiselu vodu i koru limuna, najjačom brzinom, 5-6 minuta.
Pokrijte vanglicu krpom i sačekajte četrdesetak minuta da nadođe testo.
Kada se smesa duplira, izručite je na radnu površinu koju ste posuli brašnom, pa premesite testo.
Oklagijom ga razvucite, pa vadite krofnice čašom.
Testo premesite i vadite nove krofnice.
Sačekajte da još malo odstoje, pa ih pržite na dobro zagrejanom ulju.
Pržite na srednjoj vatri po minut sa svake strane ili dok ne porumene fino.
Služite sa šećerom, džemom, kremom...
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!