"IMALA SAM RAK NAKON OPERACIJE ABDOMENA, ISTO KAO KEJT MIDLTON": Maja otkrila SIMPTOME, pa priznala šta je USLEDILO
Maja imala rak, Foto: prinstcreen/instagram//MAIARUNSANDSOME

OBRATITE PAŽNJU

"IMALA SAM RAK NAKON OPERACIJE ABDOMENA, ISTO KAO KEJT MIDLTON": Maja otkrila SIMPTOME, pa priznala šta je USLEDILO

Kada je reč o Maji, ona je u decembru 2023. godine počela da pati od mučnine i promena u crevima, što je njen lekar opšte prakse okarakterisao kao refluks želudačne kiseline

Objavljeno: 08:42h

Devojci po imenu Maja Kenedi (38) nakon operacije abdomena dijagnostikovan je rak, isto kao i princezi od Velsa,Kejt Midlton. Maja je završila proces oporavka, a za britanski Miror otkrila je da razume kako se princeza sada oseća. Ona je u februaru ove godine imala operaciju abdomena kada su joj doktori otklonili tumor za koji se prvobitno verovalo da nije kancerogen. Na veliku žalost, kasniji testovi su potrvdili da ipak jeste.

"Kao mladoj i zdravoj ženi, nikada ne bih rekla da je moguće da mi se ovo desi. Ali može svakome. Tačno razumem kroz šta Kejt prolazi, teško je", rekla je Maja.

Podsetimo, princezi od Velsa, Kejt Midlton (42), diajgnostikovan je rak nakon operacije abdomena. Ona sada ide na "preventivne" hemioterapije. U vreme njene operacije smatralo se da njeno stanje nije kancerogeno, jer nijedan test nije potvrdio prisustvo raka. Međutim, postoperativni testovi su potvrdili da je rak bio prisutan.

Kejt Midlton
foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Kada je reč o Maji, ona je u decembru 2023. godine počela da pati od mučnine i promena u crevima, što je njen lekar opšte prakse okarakterisao kao refluks želudačne kiseline. Ali dalji testovi su otkrili da ima tumor u debelom crevu i da je, kao deo rutinske procedure, imala operaciju abdomena. Nakon što su otkrili da je tumor kancerogen, Maji su doktori rekli da je u pitanju rak creva u prvoj fazi i da joj nije potrebna nikakva hemoterapija. Sada je u remisiji.

Šta je remisija kod karcinoma?

Prema navodima Nacionalnog instituta za rak (NCI), oboleli bi trebalo da ima smanjen broj ili težinu simptoma da bi se smatralo da je u remisiji. Postoji delimična i potpuna remisija. Delimična remisija znači da je karcinom pozitivno reagovao na lečenje i da se smanjio, dok potpuna podrazumeva da svi znaci, simptomi i tragovi ćelija raka više nisu prisutni i telu.

"To je bila najteža stvar kroz koju sam morala da prođem. Kada sam čula za Kejtinu abdominalnu operaciju, misli su mi prešle na nju", rekla je za kraj. U Kejtinoj zvaničnoj izjavi u petak, princeza je tražila "vreme, prostor i privatnost" dok ne završi sa lečenjem.

"U ovom trenutku, takođe mislim na sve one čije je živote ugrozio rak. Za sve koji se suočavaju sa ovom bolešću, u bilo kom obliku, molim vas da ne gubite veru ili nadu. Niste sami", rekla je Kejt u emotivnoj video poruci.

02:56

POBEDILA RAK, RODILA DETE DOK JE BILA U KOMI, A ONDA USLEDILA ČAROLIJA! Potresna priča hrabre Milice Petrović: Jedva sam izdržala

(Espreso/MONDO/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.