"OVO SE DEŠAVA KADA LEKARI MISLE DA ĆE SE RAK VRATITI": Onkolog otkrio da li će se BOLEST KEJT MIDLTON PROŠIRITI
Kejt Midlton saopštava da ima rak, Foto: PrintScreen/ X/ The Prince and Princess of Wales

OBRATITE PAŽNJU

"OVO SE DEŠAVA KADA LEKARI MISLE DA ĆE SE RAK VRATITI": Onkolog otkrio da li će se BOLEST KEJT MIDLTON PROŠIRITI

Doktor sa 50 godina radnog staža protumačio je detalje koji su poznati o zdravstvenom stanju Kejt Midlton, koja je juče saopštila da ima rak, i objasnio je zašto je optimističan da će princeza od Velsa pobediti opaku bolest

Objavljeno:

Kejt Midlton šokirala je sve kada se javila iz ilegale i otkrila da ima rak. A šta znači preventivna hemioterapija, u kom stadijumu bolesti je Kejt, svoj stav je izneo onkolog sa preko 50 godina iskustva.

Posle brojnih spekulacija i teorija zavere o tome šta se dešava sa engleskom kraljevskom porodicom, a najviše sa princezom Kejt, i sama je odlučila da podeli ono što je malo ko naslutio.

U iskrenom video postu otkrila je da joj je dijagnostikovan rak.

U januaru ove godine podvrgnuta je velikoj operaciji abdomena zbog stanja za koje se verovalo da nije kancerogeno, ali su kasniji testovi otkrili da je rak prisutan.

Međutim, u svom obraćanju 42-godišnja princeza nije otkrila o kom je karcinomu reč. Veruje se da je ovim potezom želela da stavi tačku na nagađanja, ali i da zadrži malo privatnosti za sebe i borbu sa opakom bolešću koju trenutno vodi.

Kejt Midlton, Princ Vilijam
foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Doktor sa 50 godina radnog staža protumačio je detalje koji su poznati o zdravstvenom stanju Kejt Midlton, koja je juče saopštila da ima rak, i objasnio je zašto je optimističan da će princeza od Velsa pobediti opaku bolest.

"Kao onkolog sa skoro 50 godina staža, srećan sam što mogu da kažem da mi je ono što je poručila, zajedno sa izuzetnim napretkom u lečenju raka, naročito poslednje decenije, dalo veliku osnovu za optimizam", rekao je doktor Karol Sikora o Kejt Midlton.

"Ispitivanjem ćelija raka pod mikroskopom u laboratoriji za patologiju, lekari sada mogu mnogo toga da utvrde u smislu da li se rak proširio i koliki su tačni rizici da se on ponovo pojavi.

To je ono što će delimično objasniti pet nedelja kašnjenja između njene operacije sredinom januara i činjenice da je počela sa hemiterapijom krajem februara". napomenuo je onkolog.

Šta je to preventivna hemioterapija?

"To se obično događa ako lekari veruju da postoji rizik veći od pet odsto da se rak vrati, niže od toga se smatra niskim rizikom, a dalje lečenje nije potrebno. To se odnosi na sve vrste raka, dok odnos rizika varira od zemlje do zemlje: u SAD je dva odsto, a ne pet", piše Daily mail.

Preventivna hemoterapija nije zvanični termin NHS za vrstu lečenja i nisu date dodatne informacije o Kejtinom karcinomu ili vrsti lečenja koji se daje.

Postoje tretmani koji se nazivaju hemoprevencija koji smanjuju rizik od dobijanja raka ili njegovog povratka kod zdravih ljudi.

05:40

KAKO SE DOBIJA RAK GRLIĆA MATERICE! Zakić otkrila: Ne nastaje preko noći, potrebno je 5 do 10 godina da bi nastao

(Espreso/Srbija danas/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.