ZA OVU GENIJALNU NAMENU WD-40 SPREJA NIKO NIJE ZNAO: Doslovno UNIŠTAVA OVE GLODARE, kad ga osete NEMA IM SPASA
Wd sprej, Foto: Printscreen/Youtube/AutoBlogZN

OBRATITE PAŽNJU

ZA OVU GENIJALNU NAMENU WD-40 SPREJA NIKO NIJE ZNAO: Doslovno UNIŠTAVA OVE GLODARE, kad ga osete NEMA IM SPASA

Iako proizvođač ne otkriva sve sastojke sadržane u svom proizvodu, VD-40 sadrži komponente koje ga čine mazivom

Objavljeno:

VD-40 je vrsta maziva, sredstva za uklanjanje rđe i odmašćivača, ali je takođe dokazano da je zgodan alat za odvraćanje glodara zahvaljujući svom jakom mirisu. Iako postoje neke mere predostrožnosti koje treba uzeti u obzir kada koristite ovaj sprej, možda biste želeli da ga isprobate sledeći put kada vidite miša ili pacova kako jure iza ugla.

Na mnogo načina, VD-40 može da zaštiti vaš dom od insekata i glodara ako ga koristite kao preventivnu barijeru oko spoljašnjosti vašeg doma. Tako pomažete u odbrani od invazivnih štetočina koji pokušavaju da pronađu put unutra. Budući da većina miševa i pacova traži pristup hrani, posebno su zainteresovani za prostore u kojima postoji izvor hrane, a manje su spremni da ulaze u područja u kojima postoje hemikalije koje bi im mogle naštetiti, prenosi N1.Info.hr.

Iako proizvođač ne otkriva sve sastojke sadržane u svom proizvodu, VD-40 sadrži komponente koje ga čine mazivom. Iako nije isto što i toksična hemikalija koja će odmah ubiti glodare nakon udisanja, miris maziva deluje kao upozorenje glodarima da se udalje.

Miš, Miševi, Pacovi
foto: Profimedia

Pre upotrebe VD-40 oko kućnih ljubimaca ili u oblastima gde se deca igraju, budite svesni rizika. Najveći rizik ovde je trovanje ugljovodonicima, prema The Merck Manuals. Sama hemikalija će obložiti gastrointestinalnu sluzokožu i pluća životinje, stvarajući respiratorni distres. Približno na isti način deluje na miševe i glodare.

Ako planirate da koristite ovaj sprej u svom domu, uvek se fokusirajte na područja u kojima ga kućni ljubimci i deca verovatno neće koristiti. Da biste bezbedno držali miševe i pacove van svog doma koristeći VD-40, koristite ga napolju, prskajući ga kao vrstu barijere, izveštava House Digest.

Kako napraviti? Koristeći limenku spreja VD-40, pomerajte se po spoljašnjosti svog doma da biste pronašli potencijalne ulazne tačke. Pogledaj ispod šindre i strehe na svom krovu. Takođe proverite da li temelj ima pukotine, čak i male. Miš može ući u pukotinu manju od dva centimetra. Prskanje VD-40 na ove površine će sprečiti miševe i pacove da se kreću ka tom području, eliminišući rizik od ulaska u vaš dom.

Da bi ovaj postupak bio efikasan, uklonite bilo koju vrstu prisutnog atraktanta. Ako se ispred vašeg doma nalazi gomila drva, pomerite je. Ako postoji izvor hrane, kao što je hranilica za ptice ili ostaci hrane iz prosute kante za smeće, uklonite i očistite područje. Pošto su miševi i pacovi uvek jednostrani kada je u pitanju pronalaženje hrane, malo je verovatno da će hteti da uđu u vaš dom ako miriše na VD-40, a u blizini nema hrane koja bi ih naterala da požele da se usele u vaš dom. Moraćete da prskate mnogo hemikalija u područje da biste proizveli dovoljno jak miris da otera glodare. Možda će biti potrebno da se ponovo nanosi svake nedelje, posebno nakon kiše, da bi zadržao dovoljno mirisa da deluje kao dezodorans.

01:47

PUNI SU PARAZITA, ZATO IH I ZOVU LETEĆI PACOVI

(Espreso/Jutranji.hr/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.