PAŽNJA
ALBERT AJNŠTAJN JE TVRDIO ZA OVAJ DORUČAK DA DAJE ENERGIJU I POKREĆE PAMĆENJE: Jeo ga dan za danom, sve mu DUGUJE
Valdou je istakla i da je Ajnštajn voleo reš pečeno meso i da je obožavao pečurke.
Nobelovac i “otac” teorije relativnosti svakog jutra doručkovao je pržena jaja i pio kafu bez kofeina.
Priprema doručka:
Otopite pola kašičice putera u vrelom tiganju. Nakon što se zagreje, razbijte u tiganj dva sveža jajeta i ispecite po želji. Pred kraj, kad vidite da su jaja dovoljno ispržena, dodajte kašičicu meda. Nakon što se med istopi, pomerajte tiganj desno levo kako bi istopljeni med prelio pečena jaja.
Ajnštajn je voleo da ih konzumira sa sveže pripremljenim pecivom. Pio je samo kafu bez kofeina i crni čaj. A ovaj strastveni pušač voleo jei punč od celera.
Mrzeo je englesku kuhinju
Ajnštajn je posetio Englesku 1933. ali nije bio impresioniran tamošnjom kuhinjom. Nazvao ju je “odvratnom”.
“Sve kuvaju u ovčijoj masti”, žalio se kasnije.
Međutim, obožavao je jagode, i jeo bi ih uglavnom sa šlagom, a tu poslasticu nazivao je “sneg od jagoda”.
(Espreso/kurir/Prenela P.V.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!