pažnja!
MIKROBIOLOG REKAO DA OVU HRANU NIKAKO NE JEDETE U HOTELU: Ovo je LEGLO BAKTERIJA servirano na švedskom stolu
Ovo je neophodno da znate pre odlaska na sledeći odmor
Kada je doručak u hotelu u vidu švedskog stola, nađe se za svakog po nešto. Međutim, neku hranu treba izbegavati tom prilikom, čak i ako vam je omiljena. Mikrobiolog Džej Tetro upozorava da postoji hrana koju je bolje izbegavati u takvim situacijama, jer može izazvati stomačne tegobe. To su kajgana, palačinke, prženi krompir, pržena slanina i slična jela. Razlog je to što se podgrevaju u posudama u kojima stoje.
"Klonio bih se i džema, kečapa, senfa, putera od kikirikija. Ako su te posude otvorene, a u njima je kašika, postoji velika verovatnoća da su kontaminirani jer ljudi često ne peru dobro ruke ili ih uopšte ne peru, a svi uzimaju hranu istim priborom", kaže mikrobiolog. On na švedskom stolu ne uzima ni majonez, kriške limuna i dresinge za salatu jer su to, kako kaže, "mesta na kojima se razmnožavaju bakterije", piše „Mashed“.
Bonus video:
(Espreso/NajŽena/Vesna Vukadinović/Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!