RECEPT
NAPRAVITE UKUSNU SALATU OD PEČENIH PAPRIKA: Uz dodatak 1 KREMASTOG NAMAZA biće preukusna - do sada niste spremali
Pečene paprike su salata koja je nezaobilazna zimi, a umesto belog luka, prelijte je kiselom pavlakom, mnogo je ukusnija
Iskoristite sezonu pečenih paprika i napravite ukusnu salatu koju možete da služite uz pečeno meso. Potrebno vam je svega par sastojka, a ukus salate je fantastičan. Pečene paprike prelijte aromatičnom pavlakom. Za pripremu ove salate vam je potrebno malo vremena, a ako volite da ih jedete, probajte i salatu od pečenih paprika i kuvanih jaja.
Sastojci:
8-10 paprika
3 kašike pavlake
1 veza mirođije
malo maslinovog ulja
malo sirćeta
malo seckanog vlašca
1/2 ljubičastog luka
Recept za salatu od pečenih paprika sa prelivom od pavlake:
Ispecite paprike
Paprike poređajte na pleh, pa ih pecite na 200°C dok lepo ne uhvate koricu. Možete da ih pečete i na ringli. Zatim ih ostavite da se dobro ohlade, pa oljuštite. Ako želite možete da ih očistite i od semenki.
Napravite preliv
U posudi pomešajte pavlaku, maslinovo ulje, sirće, seckanu mirođiju i vlašac. Posolite i pobiberite, pa sve lepo sjedinite.
Sipajte preliv preko paprika
Pečene paprike poređajte u posudu, pa preko sipajte preliv. Ukrasite je crnim lukom isečenim na rebarca. Salata je spremna za služenje.
Bonus video:
(Espreso/Stvarukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!