ČUDO OD POSLASTICE
NAJLEPŠA POSLASTICA KOJU NIKO NE ODBIJA: Turska torta Pasta Tarifi - kremasta i lagana, recept iz stare kecelje
Turska torta Pasta Tarifi je najlepša poslastica koju niko ne odbija jer je kremasta i lagana, a recept je iz stare kecelje
Ne zaboravite svojim ukućanima da spremite neki desert koji će ih očarati toliko da će poludeti za njim i tražiti da im ga spremate barem jednom nedeljno.
U moru raznih kolača, jedan mađarski kida koliko je dobar sa čudnim nazivom "tasteri" - kombinacija čokolade i kakaa ostavlja bez daha dok se jede.
Osim njihovih domaćica, ne možemo da zaboravimo da spomenemo i da su Turkinje vrsne domaćice, a to potvrđuje njihova torta Pasta Tarifi.
Ništa čokoladnije i ukusnije niste jeli do sada.
Zasladiće vas u sekundi i to odmah posle dobrog ručka.
Potrebni sastojci sa receptom:
Za koru:
brašno - 300 grama
jaja - 4
kakao u prahu - 4 supene kašike
šećer - 1 šolja
sveže mleko - 200 mililitara
ulje - 1 šoljica
prašak za pecivo - 7 grama
Za fil treba:
brašno - 8 supenih kašika
sveže mleko - 1 litar
vanila - 1 ampula
šećer - 7 supenih kašika
Za glazuru treba:
maslac - 1 supena kašika
sveže mleko - 1 šoljica
čokolada - 200 grama
Priprema:
Koru pripremate tako što umutite šećer sa jajima. Neprestano mešajte, dodajte mleko, kakao i ulje.
Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i dobro promešajte.
Smesu sipajte u kockast kalup ili pleh.
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Smesu izlijte u pleh i pecite 15-20 minuta.
Sada sledi priprema fila.
Mleko sipajte u manju šerpu, dodajte vanilu, šećer i uz neprestano mešanje dodajte i brašno.
Sa dobijem gustim filom dok je vruć prelijte pečenu koru.
Kada to uradite tortu stavite na hladno mesto i sačekajte da se fil stegne.
Glazuru spremite tako što ugrejete sveže mleko, dodajte čokoladu sa maslacem i kuvate dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Glazuru prelijte preko torte.
Uživajte u ovoj kremastoj poslastici.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!