POSNE OBLANDE SA ČOKOLADOM: Najbolja poslastica za Uskršnji post - recept iz pocepane sveske naših baka
Posne oblande sa čokoladom, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

za post pun pogodak

POSNE OBLANDE SA ČOKOLADOM: Najbolja poslastica za Uskršnji post - recept iz pocepane sveske naših baka

Najbolja poslastica za Uskršnji post su posne oblande sa čokoladom po receptu iz pocepane sveske naših baka

Objavljeno:
N J

Uskršnji post kreće za nekoliko dana, a pošto je najduži i traje sedam nedelja, mnogi već razmišljaju šta će sebi spremati od hrane u tom periodu.

Iako smo navikli na ribu, prebranac, posnu sarmu, đuveč...

Uvek ima nešto drugačije što možete da probate i da se uverite da je za čistu desetku.

Takva je čorba od krompira i šargarepe koju monasi sa Hilandara obavezno prave.

Priprema nije teška, ne oduzima mnogo vremena, a toliko prija da je bolja od bilo kog jela.

Naravno, ne smemo da zaboravimo i najbolji deo, a to su poslastice...

Za vas su sada tu posne oblande sa čokoladom za koje neće imati osećaj da nisu mrsne, jer takve do sada niste imali prilike da spremite.

Priprema posnih oblandi sa čokoladom
Priprema posnih oblandi sa čokoladomfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Recept je tu, a i svi sastojci:

oblande - jedno pakovanje

šećer - 500 grama

narendana kora pomorandže

Čokolada u filu za posne oblande sa čokoladom
Čokolada u filu za posne oblande sa čokoladomfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

voda - 5 dl

brašno - 4 kašike

posna čokolada - 100 g

vanilin šećer - 1 kesica

margarin - jedan

Skuvan fil za posne oblande sa čokoladom
Skuvan fil za posne oblande sa čokoladomfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Priprema:

U decilitar hladne vode stavite brašno i vanilin šećer, pa sve dobro promešajte.

Šećer sipajte u šerpu i karmelizujte ga, ali ne sme da vam zagori.

Sklonite sa šporeta i dodajte u to 4 dl vode, čokoladu i margarin.

Filovanje posnih oblandi sa čokoladom
Filovanje posnih oblandi sa čokoladomfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Mešajte polako dok ne provri.

Kada se skuva dodajte vanilin šećer i brašno i kuvajte tri minuta.

U to dodati dobro opranu i narendanu koru pomorandže koju ste prethodno iseckali.

Ostavite da se fil ohladi i počne da se steže, pa ga dobro izmešajte.

Sada sledi filovanje.

Posne oblande sa čokoladom na tacni
Posne oblande sa čokoladom na tacnifoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Ravnomerno filujte oblande, pa preko njih stavite nešto čvrsto da bi se stegle.

Kada se stegnu, isecite ih i poslušite.

Prijatno i uživajte o ovom divnom kolaču.

Bonus video:

01:00

RAŠINA KUHINJA Domaće fetućine

(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.