recept
SVE BAKE SE KUNU U OVAJ RECEPT ZA DOMAĆE BUHTLE: Meke su KAO DUŠA zbog jednog ŽUTOG sastojka (RECEPT)
Evo kako da vam buhtle uvek budu meke i ukusne
Mekšu i ukusniju poslasticu sigurno niste probali!
Sastojci
- brašno500 g
- kvasac1 kocka
- jaje1
- žumance2
- maslac100 g
- šećer5 kašika
- mleko300 ml
- so½ kašičice
- domaći džempo potrebi
- otopljeni maslac100 g
- šećer u prahupo želji
Kako pripremiti
U posudu sipajte toplo mleko, dodajte malo šećera, kvasac i malo brašna, pa promešajte da se kvasac rastvori i ostavite na toplom mestu da se kvasac za peni. U posudu za mešenje stavite brašno, dodajte nadošao kvasac, jaje, šećer i so. Zamešeno testo ostavite da naraste, izručite na pobrašnjenu dasku i razvijte u pravougaonik, pa urolajte dužom stranom i secite na komade širine dva prsta. Svaki komad rastanjite i punite džemom. Oblikujte testo kao knedlu, svaku umočite u rastopljeni maslac i ređajte u pleh sa malim razmakom. Buhtle premažite umućenim žumancima, ostavite ih još pola sata na toplom, pa pecite oko 35 minuta na 180 stepeni. Mlake pospite šećerom u prahu.
Bonus video:
(Espreso/BlicŽena/Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!