poslastica koja kida za sve pare
NAJUKUSNIJA POSLASTICA ZA SVA VREMENA: Turska kakao mokra torta - sočan fil kakav do sada niste probali
Najukusnija turska kakao mokra torta sa sočnim filom je poslastica za sva vremena koju do sada niste probali
Svi jedva čekamo vikend kako bi bili sa svojim najmilijima na okupu, a to uvek bude još bolje kada se napravi dobra hrana u kojoj svi uživaju.
Osim što naše žene uvek spreme neke dobre specijalitete za ručak, svi čekaju onaj finalni deo, a to je neka poslastica.
Jedan mađarski kolač "Agnesa" je potpuno otkriće i žene će biti oduševljenje lakom pripremom, a o ukusu da se i ne govori.
Ispred vas je sada još nešto bolje, a u pitanju je turska kakao mokra torta.
Bombastičnog ukusa, možete da je pravite i za posebne prilike jer će gosti odlepiti kada je probaju.
Svi sastojci sa receptom su tu:
bademovo brašno - 1 prepunjena šolja (ili bezglutensko brašno)
jaja - 4 komada
prašak za pecivo - 2 kesice (po 10 g)
šećer - 1 šolja (170 - 200 g)
kakao - 50 grama (3 prepune supene kašike)
mleko - 1/3 šolje
ulje - 1/2 šolje
Za fil:
kakao - 3 prepune supene kašike
mleko - 1.5 šolja
ulje - 1 supena kašika
šećer - 1 šolja
maslac - 2 supene kašike (sobna temperatura)
Način pripreme:
Iskreno nikada u životu nisam jela bolju mokru tortu. Sos se oseća na celoj torti i njegov odmeren ukus je odličan. Tako da bih definitivno rekla ne brinite se za mere, a posebno ne za odnos šećera.
Postoje neke važne kulinarske tajne za recept. Pre svega kolač treba da bude vruć u sosu kako bi natopljena kora mogla dobro da upije sos.
Sastojci za kolač treba da budu na sobnoj temepratri, a rerna treba unapred da se zagreje na 170 stepeni. Kao pravi ljubitelj mokrih kolača definitivno vam preporučujem da isprobate ovaj recept.
Jaja i šećer mutite dok se ne umute dosta dobro i ne pobele. Dodajte ulje i mleko i nastavite da mutite.
Dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao i mešajte.
Dno pravougaone tepsije namažite uljem. Sipajte smesu za kolač i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 20-22 minute.
Dok se kolač peče pripremite sve sastojke za sos u kaseroli. Kuvajte smesu na vatri dok se ne zgusti i skinite sa ringle.
Još toplu tortu naseckajte na kvadrate. Sipajte vruć kakao sos na toplu tortu.
Ostavite da se ohladi na 10 minuta i servirajte.
Najbolje je da odstoji u frižideru otprilike 2-3 sata, ako uspete da sačekate.
Uživajte u ovoj čokoladnoj torti!
Legendarna kakao mokra torta je gotova Turkinja je gotova.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!