NAJLEPŠA POSLASTICA KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA: Turska torta "Šeherezada" - kremasta i sočna, recept iskusnih domaćica
Parče torte "Šeherezada", Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

ma ne postoji bolja

NAJLEPŠA POSLASTICA KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA: Turska torta "Šeherezada" - kremasta i sočna, recept iskusnih domaćica

Turska torta "Šeherezada" je najlepša poslastica koja ostavlja bez dana, kremasta je, sočna, a recept je iskusnih domaćica

Objavljeno:

Vikend je prošao, ali to ne znači da naše žene već sada ne razmišljaju koji novi specijalitet da spreme svojim najmilijima za naredni koji stiže.

Poznato je da Turkinje prave najukusniju alva tortu, ali i mnoga druga jela koja obožavamo da jedemo.

Svi se najviše obraduju poslasticama, pa ćete i sada tako poludeti za njihovom originalnom "Šeherezada" tortom.

Obavezna je na svim proslavama, ali naše domaćice treba da znaju kako se ona zapravo sprema i uživaćete u svakom zalogaju.

Sastojci za tortu 'Šeherezada'
Sastojci za tortu "Šeherezada"foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Ovo su sastojci sa receptom:

šlag krem - 600 g

turski keks - 300 g

šećer u prahu - 200 g

puding od karamela - 80 g

Kuvanje pudinga za tortu 'Šeherezada'
Kuvanje pudinga za tortu "Šeherezada"foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

margarin - 250 g

mleko - 600 ml

šećer - 12 supenih kašika

Fil za tortu 'Šeherezada'
Fil za tortu "Šeherezada"foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Priprema:

U 200 ml mleka razmutiti 80 g pudinga od karamela. Ostatak mleka staviti na vatru da provri. Dodati 12 kašika šećera i puding i sve dobro izmešati. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Umutiti margarin i šećer u prahu. Nakon što je puding ohlađen kratko ga umutiti, a potom dodavati kašiku po kašiku margarina i sve lepo sjedniti mikserom.

Fil preko turskog keksa
Fil preko turskog keksafoto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Odvojiti 400 g šlaga i umutiti sa vodom. Ostatak umutiti i ostaviti sa strane za premazivanje torte.

U pravougaoni pleh postaviti prozirnu foliju (streč foliju) tako da ivice budu van pleha. Naređati po celom plehu jedan red keksa. Nema potrebe natapati ga, jer se turski keks dovoljno natapa filom.

Šlag preko fila i turskog keksa
Šlag preko fila i turskog keksafoto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Preko keksa premazati sloj pudinga, pa sloj šlaga.

Dodati ponovo keks, pa puding, pa šlag i sve tako dok se ne potroši materijal.

Ostaviti tortu u frižider da odstoji 4 sata.

Ukrašavanje torte 'Šeherezada'
Ukrašavanje torte "Šeherezada"foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Izvaditi je i prevrnuti na tacnu, a zatim skinuti foliju.

Premazati prethodno odvojenim i umućenim šlagom, a potom dekorisati po želji.

Tortu Šeherezada vratiti još pola sata u frižider, a potom poslužiti.

Presek torte 'Šeherezada'
Presek torte "Šeherezada"foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Prijatno!

Oduševiće vas ovaj recept Turkinja.

Bonus video:

02:27

SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.