kremasta čokolada će vas oduševiti
NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA KREMASTU ČOKOLADNU TORTU: Poslastica koju će obožavati cela porodica - nema bolje
Evo kako da napravite jednostavnu tortu od čokolade
Jednostavna torta od čokolade je vrlo izdašna, ima glatku glazuru i dosta kakaoa. Zasladiće vam vikend.
Sastojci:
150 ml ulja, plus dodatak za pleh
175 g brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakao praha
1 kašičica sode bikarbone
150 g šećera
2 kašike meda
2 velika jaja, lagano umućena
150 ml poluobranog mleka
Za glazuru
100 g neslanog putera
225 g šećera u prahu
40 g kakao praha
2½ kašike mleka (malo više ako je potrebno)
Recept za jednostavnu tortu od čokolade
Zagrejte rernu
Za jedostavnu tortu od čokolade zagrejte rernu na 180 C. Nauljite i obložite dno dva kalupa za torte. Prosejte brašno, kakao prah i sodu bikarbonu u činiju. Dodajte šećer i dobro promešajte. U sredini napravite udubljenje i dodajte med, jaja, ulje i mleko. Dobro umutite mikserom dok smesa ne postane glatka. Probajte i Dijanin recept za Markizu!
Ispecite patišpanje
Sipajte smesu za tortu u dva pleha i pecite 25-30 minuta dok ne naraste. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi 10 minuta pre nego što patišpanje prebacite na rešetku za hlađenje.
Napravite fil
Da biste napravili fil, umutite neslani puter u činiji dok ne omekša. Postepeno procedite i umutite šećer u prahu i kakao prah, a zatim dodajte dovoljno mleka da fil postane penast. Sastavite patišpanje sa filom od putera u sredini i prekrijte strane i vrh torte sa još fila. Uživajte u jednostavnoj torti od čokolade!
BONUS VIDEO
(Espreso/stvarukusa/L.S./prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!