OMILJENA NOVAKOVA TORTA PO RECEPTU DIJANE ĐOKOVIĆ: Obožava je i dan danas koliko je dobra - kremasta i preukusna
Markiza, Foto: Printscreen/Youtube/Mogu Ja To Sama

đokovići je obožavaju!

OMILJENA NOVAKOVA TORTA PO RECEPTU DIJANE ĐOKOVIĆ: Obožava je i dan danas koliko je dobra - kremasta i preukusna

Torta u kojoj uživaju sva čula, a i Novaku je bila omiljena - markiza po receptu Dijane Đoković

Objavljeno:

Novak i Jelena Đoković praktikuju poseban režim ishrane, bez mesa i glutena, a isti program prate i njihova deca. Međutim, majka najboljeg tenisera sveta nije toliko stroga i, po sopstvenom priznanju, ume da „prekrši pravila” kada je unuci zamole da im spremi prave palačinke.

Jednom prilikom Dijana Đoković ispričala je šta je pravila Novaku kada je bio mali. Kao i većina dece, obožavao je razne poslastice.

„Najčešće sam mu pravila bajadere, palačinke, keks-tortu i markizu. I ne samo Nole, sva tri sina su volela slatkiše“, otkrila je Dijana jednom prilikom. Markiza torta, kao što joj i nobl naziv kaže, vodi poreklo iz Francuske.

Ovaj kremasti delikates vrlo je jednostavan za pripremu, a karakterističan je po bogatom ukusu i raskošnoj teksturi. Svaki pravi sladokusac trebalo bi da zna kako se pravi. Recept za markiza tortu je univerzalan, mada, u zavisnosti od želja i ukusa, nekad ima izuzetaka od pravila.

Markiza, Torta, Lažna Markiza
foto: Printscreen/ Youtube/ Cookrate - Cakes

Markiza torta sastojci

2 dl svežeg mleka

400 g piškota

250 g maslaca

250 g čokolade za kuvanje

10 jaja

250 g šećera

250 g slatke pavlake

kašičica ruma

Markiza torta priprema

Najpre odvojte žumanca od belanaca. Mutite žumanca mikserom dok ne dobijete penastu smesu. Dok mutite, postepeno ubacujte 125 grama šećera dok se sve dobro ne sjedini. Probajte i brzu mlečnu tortu!

Sipajte smesu u šerpicu, kuvajte nekoliko minuta, pa pred kraj ubacite čokoladu i rum. Kuvajte dok ne dobijete gladak fil.

U međuvremenu umutite maslac i dodajte u smesu.

U drugoj posudi sjedinite belanca sa preostalim šećerom i mutite dok ne dobijete šam. Umešajte ga sa čokoladnim filom.

Piškote potopite u mleko kako bi malo omekšale. Poređajte ih na dno okruglog kalupa prečnika 25 cm, preko njih sipajte krem i poravnajte. Piškote možete da poređate i uz krug kalupa, kao ogradu.

Odložite u frižider. Najbolje bi bilo da odstoji preko noći. Na kraju, umutite slatku pavlaku i napravite šlag, pa dekorišite tortu čokoladnim mrvicama ili seckanim pečenim lešnicima, piše Hello.

bonus video

02:10

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

(Espreso/Zadovoljna/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.