pravićete ga često
NAJKREMASTIJI KOLAČ OD 4 JAJA I 4 POMORANDŽE: Starinska poslastica od koje kreće voda na usta - recept za poželeti
Kolač od četiri jaja i 4 pomorandže je najkremastiji, a od takve starinske poslastice kreće voda na usta
Jednostavne poslastice su nam svima omiljeni, a upravo je jedna takva pred vama.
Osim ukusne turske alva torte koja je jako popularna, a ono što je čini još ukusnijom jeste da se sprema bez brašna i jaja.
Sada ćete se još više oduševiti sa jednim kolačem od četiri jaja i četiri pomorandže.
Nikada ništa lepše niste probali, a sprema se dok trepnete.
Tu su svi sastojci i recept:
125gr. piškota
4 jaja
200gr. šećera
20 kašika šećera
5-6 kašika džema od kajsije
2 vanil šećera
200ml. vode
20 kašika mleka ili oko 180 ml
3-4 pomorandže
14 kašika ulja
20 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Za glazuru:
150ml. slatke pavlake
200 gr. čokolade
Priprema:
Umutite četiri belanca bez šećera, a potom u njega dodajte vanilin šećer i kristal šećer, pa nastavite da mutite. U umućene belance dodajte žumance, a onda i mleko i ulje. Umutite sve, pa dodajte prašak za pecivo i brašno. Izmešajte sve pa pecite na 180 stepeni Celzijusa oko 25 minuta. Kada se biskvit ispeče podelite ga na dva dela.
4 oprane i zaleđene pomorandže izrendajte.
Dodajte im šećer, džem od kajsije i vodu i sve promešajte pa stavite na ringlu da se rastopi šećer i da se sve sjedini.
Jedan deo biskvita izmrvite u većoj činiji, pa mu dodajte i izmrvljeno manje pakovanje piškota i sve to prelijte filom od pomorandži.
Dobijeni fil prelijte preko kolača, a kada se stegne preko njega prelijte i rastopljenu čokoladu.
Bonus video:
(Espreso/Stil/V.M./Prenela: N.J.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!