SAZNAJTE
KUVARI OTKRILI NAJBOLJU CAKU ZA PRŽENJE CRNOG LUKA: Mnoge domaćice nisu imale pojma - samo ovako je NAJISPRAVNIJE
Nijedno jelo ne može da se zamisli bez luka, a dodaje se i u skoro sve salate
Svi crni luk prže na isti način, ali ako želite da bude hrskaviji i ukusniji, onda je bitno da znate neke "cake". Ako crni luk ispržite kako treba, jelo će biti neuporedivo ukusnije.
Nije to nikakva nauka, ali postoje neki sastojci koji mogu mnogo da vam olakašaju. Evo par saveta:
So
Ako luk pržite kako biste ga zasebno jelo, onda ga posolie 30 sekundi pre kraja, a ako ga koristite za prirpremu drugih jela, onda odmah posolite.
Temperatura
Bitna je pravilna temepratura, prvo zagrejte tiganj, a onda dodajte i seckan crni luk. Smanjite temperaturu i pržite dok ne omkeša. Napravno posolite. Ako vam je potreban hrskav zlatni luk, sve vreme pržite na visokoj temperaturi.
Šećer
Ako želite da napravite hrskav crni luk, onda obavezno dodajte kašičicu šećera.
Soda bikarbona
Malo sode bikarbone značajno će poboljšati kvalitet prženog luka.
BONUS VIDEO
(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!