VIŠE NIKADA NEĆETE PRŽITI LUK NA OVAJ NAČIN: Nutricionista OTKRIO kakvu GREŠKU PRAVITE, šok ZA SVE
Crni luk, Foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

niko ne zna

VIŠE NIKADA NEĆETE PRŽITI LUK NA OVAJ NAČIN: Nutricionista OTKRIO kakvu GREŠKU PRAVITE, šok ZA SVE

Poslušajte savete koji će vam koristiti prilikom kuvanja

Objavljeno: 15:10h

Crni luk je povrće koje svakodnevno koristite.

Neko ga najviše jede u salati, ali nijedan ručak ne može da se zamisli bez njega.

Poslušajte savete koji će vam koristiti prilikom kuvanja.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ali da li ste znali kako se ispravno priprema?

Naime, nutricionista po imenu Mumal Asif otkrio je genijalan trik za njegovo spremanje. On je rekao da samo dva minuta prženja luka uništava brojne zdravstvene prednosti.

Posna čorba sa pečurkama, Čorba
foto: Printscreen/Youtube/ekuhinjica - sweet and savory recipes

A najveći krivac je upravo toplota koja loše utiče na alicin, sastojak koji se nalazi u luku i koji je najviše zaslužan za njegova svojstva

- Savetujem da sačekate 10 minuta nakon što iseckate luk. Za to vreme stvoriće se maksimlana količina alicina koja će da ostane gotovo netaknuta prilikom prženja - objasnio je ovaj nutricionista.

Čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Milin Kuvar

A osim alicina, luk sadrži i brojne vitamine i minerale koji su neophodni organizmu.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media