PALAČINKE IDEALNE ZA USKRŠNJI POST, MEKANE KAO DUŠA: Prave se brzo i lako, za 10 do 15 minuta (RECEPT)
Recept za posne palači nke za Uskršnji post, Foto: Bakina kuhinja

prava poslastica

PALAČINKE IDEALNE ZA USKRŠNJI POST, MEKANE KAO DUŠA: Prave se brzo i lako, za 10 do 15 minuta (RECEPT)

Recept za najsočnije i najslasnije posne palačinke

Objavljeno:

Bliži se početak Uskršnjeg posta, a domaćice širom Srbije već razmišljaju o trpezi koju će pripremati svojim najmilijima.

Nema čoveka koji ne voli palačinke, a mi ćemo sa vama podeliti jedan recept za njihovu posnu verziju koji se pravi brzo i lako, a ukus je najbolji mogući i neponovljiv. Veoma su sočne i slasne.

Odvojite 10-15 minuta za pripremu posnih palačinki, a onda vam ostaje samo da odaberete svoj omiljeni nadev.

Sastojci:

pola litra kisele vode

300 grama brašna

1 kesica praška za pecivo

polovina kesice sode bikarbone

1 mala šolja ulja

prstohvat soli

ulja po potrebi (za podmazivanje tiganja)

Priprema

Sipati u činiju kiselu vodu i ulje, pa postepeno i uz mešanje dodavati prethodno pomešane suve sastojke: brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

Nakon što sjedinite sastojke, zagrejte nauljen tiganj i sipajte smesu manjom kutlačom.

Posle oko pola minuta okrenite palačinku da se zapeče s druge strane, i tako dok ne potrošite materijal.

Filujte palačinke džemom i mlevenim orasima ili posnim keksom i rolajte.

Bonus video:

01:00

Ruske palačinke sa slaninom i pavlakom - niko im ne može odoleti

(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.