DOKTORKA OTKRILA DA JE OVO ZNAK DA IMATE PREVIŠE POLNIH ODNOSA: Ako vam se javlja OVAJ SIMPTOM odmah prestanite
Ljubav, Foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

pažnja

DOKTORKA OTKRILA DA JE OVO ZNAK DA IMATE PREVIŠE POLNIH ODNOSA: Ako vam se javlja OVAJ SIMPTOM odmah prestanite

“Definicija čestog se*sa varira i ako se dobro osećate i ne boli vas, bilo koja količina odnoa je dobra”

Objavljeno:

Studija koja je sprovedena 2017. godine navodi da prosečna osoba ima 54 puta intimne odnose godišnje, odnosno jednom nedeljno. Ako je vaš prosek znatno viši, možda se pitate koliko je intminih odnosa previše intimin odnosa.

Doktorka Rebeka Brajtman koja je specijalizirala ginekologiju i reproduktivnu medicinu, za Health objasnila je sve što bi trebalo da znamo.

“Definicija čestog se*sa varira i ako se dobro osećate i ne boli vas, bilo koja količina odnoa je dobra”. Drugim rečima, možete imati polne odnose koliko god često želite sve dok ne osetite neke negativne efekte. Ipak, pomaže ako znate da prepoznate znakove koji govore da bi trebalo da odmorite jer su odnosi prečesti.

Glavni fizički rizik previše se*sa je prekomerno oticanje vagine, kaže ginekolog Šeri A. Ros.

Seks, Ljubav
foto: Denys Kovtun / Alamy / Alamy / Profimedia

“Prilikom seksualne stimulacije ti organi otiču jer se pune krvlju, to može dovesti i do preteranog oticanja i boli”, dodaje. Takođe, se*s koji dugo traje može dovesti do sušenja prirodne lubrikacije, a to ipak može izazvati nepotrebno trenje i bol.

“Ako nema dovoljno predigre neće biti ni dovoljno lubrikacije i se*s će biti bolan”, kaže doktorka Ros. Dodala je i kako do vaginalne suvće može doći kod žena u menopauzi što uzrokuje peckanje i bol prilikom penetracije.

Ako je vam je vagina nakon odnosa bolna i naotečena, odmorite i apstinirajte. Ako treba, stavite i leda prilikom sledećeg odnosa razmislite o korištenju lubrikanta. Muškarci mogu iskusiti slične tegobe kada preteruju.

“Mogu osetiti bol, peckanje i oticanje, a neki mogu imati i problema s mokrenjem”, kaže Ros.

Kada se radi o penisima, veće nije nužno bolje, pogotovo ako se imate česte odnose. Naime, se*s može biti neprijatan. Što se češće imate odnos to je rizik za vaginalne infekcije. To je zato jer se narušava pH vagine. U nekim slučajevima može se pojaviti i krvarenje i bol kod mokrenja i tada se treba javiti lekaru. Ako nemate nikakvih problema, nema razloga da svoju seksualnu aktivnost umanjujete.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.