ZBOG OVIH RAZLOGA ŽENA NIKADA NE INICIRA INTIMNE ODNOSE: Jedan će SVAKOM MUŠKARCU teško pasti
Ljubav, Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

MORATE DA ZNATE

ZBOG OVIH RAZLOGA ŽENA NIKADA NE INICIRA INTIMNE ODNOSE: Jedan će SVAKOM MUŠKARCU teško pasti

Prisnost je važan faktor u intimnosti, ako se taj problem ne rešava, nije tu ništa čudno

Objavljeno:

Žene u vezama nisu sklone iniciranju intimnosti iz nekoliko razloga. Idealno je, kažu stručnjaci, te teme spominjati van kreveta, u nekoj neutralnoj atmosferi, recimo za večerom. Uz ove savete, moguće je lakše shvatiti njen nedostatak interesa za inicijativom.

Evo 5 iskrenih razloga zašto žena ne započinje intimne odnose.

Prvo joj treba prava intimnost

Žensko telo treba nežnost kako bi se potpuno otvorilo. Ako je rekla da oseća nedostatak povezanosti ili bliskosti i osećate da se povlači, onda je potpuno razumljivo zašto ona ne inicira ili čak odbija odnos. Zašto bi se na najranjiviji način otvorila nekome s kim se ne oseća sigurno i povezano?

Prisnost je važan faktor u intimnosti, ako se taj problem ne rešava, nije tu ništa čudno. Za intimnost je potrebno vreme (a za novo uspostavljanje intimnosti potrebno je još više vremena). Intimnost uključuje povezanost, poštovanje, komunikaciju i iskrenost. Svaka zdrava veza mora da ima ove četiri stvari da bude kvalitetna.

Seks, Ljubav
foto: Denys Kovtun / Alamy / Alamy / Profimedia

Ona misli da on nije raspoložen

Ženski ego može biti vrlo krhak (jednako kao i kod bilo kojeg muškarca), pogotovo kada se radi o intimnom predstavljanju. Većina žena je vaspitana na način da veruje da će ih se smatrati lakima ako one naprave prvi korak. Dakle, ako njihov muškarac ne daje inicijativu, mora da nešto nije u redu: nisu lepe, privlačne ili su uradile nešto pogrešno. Da ne bi rizokovala da bude odbijena po pitanju intimnih odnosa, ona potpuno odustaje od njih.

On stalno forsira i stvara obavezu od intimnih odnosa

Teško je da poželite da nešto učiniti ako nikad nema prilike, zbog toga treba stvoriti priliku da ona započne. Za ženu može biti važno da se stalno ne oseća kao da nešto mora.

Nervira je jednostrana intimnost

Bitni su joj osećaji i strast, a ako se čini da je to jednostrano, ona odustaje. Oba partnera trebaju pažnju, dodir onako kako to svaka osoba voli da doživi. Pa ko želi da nastavi jednostrani razgovor? Nema smisla za nju da započne intimnost ako će odnos biti bez emocija kakve ona očekuje.

Nije sigurna kako to da verbalizuje

Žene shvataju da bi bilo dobro da iniciraju intimne odnose, ali ne znaju kako to da urade. Naravno, mogla bi da se potrudi, ali šta ako nešto uradi pogrešno te on ne shvati njene znakove. Iniciranje može da bude vrlo neprijatan teren. Ideja pokušaja ponovnog iniciranja intimnosti i nastavljanja može za neke žene da se čini zastrašujućom.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.