recept
U KAČAMAK DODAJTE OVAJ NEODOLJIV SASTOJAK I BIĆE JOŠ UKUSNIJI: Popravite užitak STARINSKOM SPECIJALITETU i uživajte
Ovaj obogaćeni kačamak ne samo da je brz i jednostavan za pripremu, već je i savršenog ukusa
Kačamak, tradicionalno jelo koje nas vraća u detinjstvo i pruža osećaj topline doma, može se lako transformisati dodatkom jednog jedinstvenog sastojka koji će obogatiti njegov ukus i učiniti ga omiljenim obrokom vaše dece.
Otkrivanje novih načina za unapređenje klasičnih jela omogućava nam da razbijemo monotoniju u kuhinji i pružimo porodici nove ukusne trenutke za pamćenje.
Predstavljamo vam jednostavan način da kačamak učinite još ukusnijim i zanimljivijim – dodavanjem sira ali još tokom kuvanja (poželjno tvrdog, kao što je parmezan ili neki oštriji domaći sir) i dimljene slanine, koje će mu dati bogatstvo ukusa i teksture.
Sastojci:
1 šolja kukuruznog brašna
4 šolje vode
1 kašičica soli
100 g dimljene slanine
100 g rendanog sira
Malo maslaca (opciono)
Priprema:
1. U velikom loncu zagrejte vodu do ključanja. Dodajte so. 2. Polako sipajte kukuruzno brašno, neprestano mešajući da se izbegnu grudvice. Smanjite vatru na minimum i kuvajte uz stalno mešanje dok kačamak ne postane gust i glatak (oko 15-20 minuta). 3. Dok se kačamak kuva, isecite dimljenu slaninu na male komadiće i propržite na tiganju dok ne postane hrskava. Ostavite sa strane. 4. Kada je kačamak gotov, dodajte maslac da postane još kremastije i mešajte dok se potpuno ne istopi i sjedini sa kačamakom. 5. Umešajte prženu slaninu i polovinu rendanog sira direktno u kačamak, dobro promešajte da se sve lepo sjedini. 6. Servirajte toplo sa preostalim sirom posutim odozgo.
Bonus video:
(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!