UUH, KAKaV UKUS!
RECEPT ZA ITALIJANSKI SLATKIŠ IZ 1990. GODINE KOJI SRBI OBOŽAVAJU: Nema bolje, BRZE poslastice za DAN ZALJUBLJENIH
Savršena poslastica u posnoj verziji koju ćete obožavati
Rafaelo je loptasta poslastica od kokosa i belog badema koju je čuveni italijanski proizvođač slatkiša kreirao 1990. godine.
Ali to je kupovni slatkiš, a domišljate srpske domaćice osmislile su recept posnu verziju finih kuglice od kokosa koje se spremaju za svaslavlja, beli zalogaji koji se tope u ustima, a spremaju se za tili čas.
Sastojci:
1 oblanda
250 g šećera
150 ml sojinog mleka
200 g kokosovog brašna
125 g margarina
2 vanilin šećera
45 celih oljuštenih pečenih lešnika
Priprema
Sojino mleko, vanilin šećer i šećer stavite da prokuvaju, pa kad se šećer istopi, sklonite sa vatre i dodajte margarin sečen na listiće.
Mešajte sve dok se ne istopi, dodajte 100 g kokosovog brašna, izmešajte i ostavite da se prohladi.
Uzmite oblande u obliku poluloptica, napunite ih filom, u jednu polovinu stavite lešnik, spojite po dve, a zatim ih lagano uvaljajte u kuvanu smesu, pa u preostali kokos.
Ređajte ih u papirne korpice i ostavite ih da se prosuše, piše oklagija.rs.
BONUS VIDEO
(Espreso/Zadovoljna/Zorica Antonijević/prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!