RECEPT ZA ITALIJANSKI SLATKIŠ IZ 1990. GODINE KOJI SRBI OBOŽAVAJU: Nema bolje, BRZE poslastice za DAN ZALJUBLJENIH
Rafaelo, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

UUH, KAKaV UKUS!

RECEPT ZA ITALIJANSKI SLATKIŠ IZ 1990. GODINE KOJI SRBI OBOŽAVAJU: Nema bolje, BRZE poslastice za DAN ZALJUBLJENIH

Savršena poslastica u posnoj verziji koju ćete obožavati

Objavljeno:

Rafaelo je loptasta poslastica od kokosa i belog badema koju je čuveni italijanski proizvođač slatkiša kreirao 1990. godine.

Ali to je kupovni slatkiš, a domišljate srpske domaćice osmislile su recept posnu verziju finih kuglice od kokosa koje se spremaju za svaslavlja, beli zalogaji koji se tope u ustima, a spremaju se za tili čas.

Sastojci:

1 oblanda

250 g šećera

150 ml sojinog mleka

200 g kokosovog brašna

125 g margarina

2 vanilin šećera

45 celih oljuštenih pečenih lešnika

Rafaelo kuglice
foto: Printscreen Youtube

Priprema

Sojino mleko, vanilin šećer i šećer stavite da prokuvaju, pa kad se šećer istopi, sklonite sa vatre i dodajte margarin sečen na listiće.

Mešajte sve dok se ne istopi, dodajte 100 g kokosovog brašna, izmešajte i ostavite da se prohladi.

Uzmite oblande u obliku poluloptica, napunite ih filom, u jednu polovinu stavite lešnik, spojite po dve, a zatim ih lagano uvaljajte u kuvanu smesu, pa u preostali kokos.

Ređajte ih u papirne korpice i ostavite ih da se prosuše, piše oklagija.rs.

BONUS VIDEO

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/Zadovoljna/Zorica Antonijević/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.