nema mu ravnog
STARINSKI RECEPT ZA NAJUKUSNIJI PASULJ PREBRANAC: Ovako se nekada pravio - cela porodica će uživati u ukusu
Pasulj spada u skrob, a osim što je izuzetno hranljiv, takođe je i jako ukusan, pa nije ni čudo što ga mnogi naprosto obožavaju
Jedna od velikih prednosti pasulja jeste ta što se, bez obzira na sortu, vrlo jednostavno priprema.
Bez obzira na to da li najviše volite čorbasti, vojnički ili pasulj na neki treći način, sigurni smo da prebrancu ne možete da odolite.
I možda ga do sada niste pravili jer ste mislili da to nije lak posao ili da traje, ali smo sigurni da ćemo vas ovim receptom uveriti u suprotno. Odvojite malo vremena i uživajte u njegovom fantastičnom ukusu, a s obzirom na to da je u pitanju posno jelo, možete ga poslužiti i na slavi.
Vreme pripreme:
120 minuta za kuvanje pasulja + 60 minuta u rerni
Sastojci:
500 g pasulja
3 glavice crnog luka
mlevena paprika, so, biber
ulje
Priprema:
Najpre skuvajte pasulj. Idealno je da ga preko noći ostavite u vodi, pa onda skuvate. Ako je prenoćio i nabubrio u vodi, kraće će se i kuvati.
Potom, iseckajte luk na sitno i pržite ga na ulju, a kada bude postao staklast, sklonite ga sa ringle i dodajte mlevenu slatku papriku i promešajte. Kad je pasulj kuvan, procedite ga, pa mu dodajte zapršku od luka, posolite ga, pobiberite i promešajte.
Prebacite ga u zemljanu posudu ili vatrostalnu činiju i pecite ga u rerni na 200 stepeni, oko pola sata.
BONUS VIDEO
(Espreso/24sedam/prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!