POSLE RAKIJE I ZIMNICE ALEKSANDAR SREĆKOVIĆ KUBURA POKAZAO KAKO PRAVI MIMOZA SALATU: Ovako VRHUNSKO UMEĆE nema niko
Kubura, Foto: Printscreen/Youtube/Balkan info

ispobajte

POSLE RAKIJE I ZIMNICE ALEKSANDAR SREĆKOVIĆ KUBURA POKAZAO KAKO PRAVI MIMOZA SALATU: Ovako VRHUNSKO UMEĆE nema niko

Umetnik je za ovu priliku odlučio da sa gledaocima podeli svoj recept za Mimoza salatu, koju kako kaže obožava, a ona je nezaobilazna na svakoj slavskoj trpezi, kao i za praznike.

Objavljeno:

Glumac Aleksandar Srećković Kubura decenijama osvaja publiku svojim talentom kako kraj malih ekrana tako i na daskama koje život znače.

Impoznatan broj uloga sa pravom krase njegovu karijeru, a dramski umetnik poznat je i kao pravi domaćin. On je pre par godina odlučio da život u Beogradu zameni seoskom idilom.

Ova odluka naišla je na veliko oduševeljenje njegovih obožavaoca, a on redovno na svojim društvenim mrežama deli kako obrađuje zemlju, peče rakiju ili sprema zimnicu.

Prateći Kuburine objave na Instagramu da se lako zaključiti da je pravi domaćin i da mu sve ide od ruke, a gostujući u emisiji "Praktična žena" pokazao je i kakav je u kuhinji.

Umetnik je za ovu priliku odlučio da sa gledaocima podeli svoj recept za Mimoza salatu, koju kako kaže obožava, a ona je nezaobilazna na svakoj slavskoj trpezi, kao i za praznike.

Aleksandar Srećković Kubura
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Sastojci:

"Za veću, porodičnu količinu, potrebna su vam tri veća krompira, 300 do 400 g šargarepe, pet jaja, glavica crvenog luka koju ćete sitno iseckati, nekoliko kiselih krastavčića, takođe sitno iseckanih, 300 g praške šunke iseckane na tanke rezance, 200 g kačkavalja ili nekog drugog sličnog sira po želji, malo naseckanog peršuna i maslinovo ulje.

Za “fil” vam je potrebno: 200 g majoneza, 150 g pavlake, so i biber, a neko voli da stavi i malo kajmaka", kaže glumac.

Priprema:

Najpre skuvajte krompir, jaja i šargarepu. Kada se sve ohladi, krompir i šargarepu narendajte u odvojene sudove.

Odvojite žumanca od belanaca. Belanca iseckajte i pomešajte sa lukom, posolite i dodajte malo maslinovog ulja. Majonez i pavlaku posolite i pobiberite, pa dobro umutite. To će biti preliv.

Sastojke slažite u spratove, jedan po jedan.

Ako želite, dno možete posuti sa malo seckanog peršuna i dodati malo preliva, a potom na dno stavite narendani krompir.Premažite prelivom, potom poređajte narendanu šargarepu, pa opet preliv, pa šunka, preliv, sir, preliv, belanca sa lukom, preliv, krastavčići, preliv, izmrvljena žumanca.

Ukoliko želite, možete da ponovite redosled, ili pak da ga promenite.

Važno je da na dnu bude krompir. Gornji “sprat”, koji treba da liči na cvet mimoze, možete da pospete žumancima, mada je tu najčešće sir – kačkavalj, gauda, može i ementaler, u svakom slučaju neki srednje tvrdi “od kog nastaju lepe froncle kada se izrenda”.

Kubura je salatu ukrasio rotkvicom i grančicama divljeg origana.

02:07

Pileće bajadere i urnebes salata

(Espreso/Novosti magazin/Kurir/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.