RECEPT ZA NAJBOLJU ZAPRŠKU ZA PASULJ NA DVA NAČINA: Prste da poližete, ovako su je pravili naši stari
Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

MMMMMMM

RECEPT ZA NAJBOLJU ZAPRŠKU ZA PASULJ NA DVA NAČINA: Prste da poližete, ovako su je pravili naši stari

U nekim krajevima, zaprška se pravi sa svinjskom mašću

Objavljeno:

Pasulj sa zaprškom jedan je od omiljenih jela kod mnogih, iako ne spada u ona najzdravija. Klasična zaprška za pasulj i sočivo se pravi od ulja (masti), brašna i aleve paprike.

Niko ne može da ospori da je tradicionalni čorbasti pasulj izuzetno ukusan, ali pasulj sa zaprškom ili recimo pasulj na tiganju jednostavno nema konkurenciju. Već na sam pomen svima ide voda na usta.

U nekim krajevima, zaprška se pravi sa svinjskom mašću, u drugim sa slaninom, a u nekim se zaprška pravi bez brašna.

Prvi način zaprške:

Brašno upržite do zlatne boje, dodajte alevu papriku i polako razredite sa delom čorbe. Nakon toga, sve sipajte u pasulj i prema želji ostavite još nekoliko minuta na vatri. Kada voda ispari, dodaje se malo brašna rastvorenog u vodi, a nakon toga oceđeni skuvani pasulj. Jelo se prži dok se ne zgusne.

Drugi način:

Najpre skuvajte pasulj potpuno. Nakon toga, u drugoj posudi, upržite 1-2 sitno seckane glavice luka dok ne omekša, te dodajte mleveni paradajz i alevu papriku. Rešetkastom kašikom se vadi pasulj i stavlja se u ulje, a u isto vreme se lagano pritiska. Na ovaj način se prebaci kompletan pasulj. Začini se nanom, čubrom, alevom paprikom i poslužuje se.

Bonus video

01:50

MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući! [unpublished]

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.