SRBI NE ZNAJU DA IM ZBOG OVIH NAMIRNICA KIPI SALO IZ PANTALONA: Evo šta morate PRESTATI DA JEDETE da biste SMRŠALI
Salo na stomaku, Foto: Profimedia / Serhiy Stakhnyk / Alamy / Alamy /

obratite pažnju

SRBI NE ZNAJU DA IM ZBOG OVIH NAMIRNICA KIPI SALO IZ PANTALONA: Evo šta morate PRESTATI DA JEDETE da biste SMRŠALI

ŠAP je skraćenica za tri stvari koje stvaraju salo

Objavljeno:

Salo na stomaku ne samo da kvari izgled, već i smeta – kupi iz uskih pantalona, ne možete lepo da sedite, sagnete se, a treba puno vežbanja da se skine.

Ako želite za šest dana da smanjite masne naslage oko struka i uspete da obučete omiljeni komad odeće, pridržavajte se sledećih pravila.

Birajte voće

Iako je voće zdravo, neko može izazvati nadutost. Jabuke i kruške je teže svariti, pa mogu izazvati gasove. Zato radije birajte citruse, poput limuna i narandže, kao i bobičasto voće.

Pijaca, Voće, Povrće, Proizvodi, Cena
foto: Aleksa Petrović

Izbegavajte ljuto

Ljuti začini podstiču izlučivanje želudačne kiseline, što može izazvati nadimanje i tvrd stomak. Iako su zdravi, preskočite ih šest dana. Zamenite ih laganijim začinima poput bosiljka, origana, majčine dušice.

Izbacite ŠAP

ŠAP je skraćenica za tri stvari koje stvaraju salo – Šećer, Alkohol i Pržena hrana (ŠAP) nisu prijatelji linije i zato ih, ako želite ravan stomak, izbegavajte.

Smanjite unos soli

So jelu daje bogatiji ukus, ali zadržava vodu u telu, što stvara nadutost stomaka, ali i celog tela. Dakle, slane grickalice i brza hrana zabranjeni su u ovih šest dana.

Hrana, Namirnice
foto: Tatiana Bralnina / Alamy / Alamy / Profimedia

Smanjite unos ugljenih hidrata

Beli hleb za doručak, pirinač ili testenina za ručak mnogima su deo svakodnevne ishrane. Ali ove namirnice su pune ugljenih hidrata i stvaraju masne naslage. Za doručak radije jedite hranu bogatu proteinima, poput jaja i sira, a za ručak povrće ili integralni pirinač. Ako ipak ne možete bez hleba, jedite integralni.

Zaboravite na mleko

Intolerancija na laktozu može izazvati probleme s varenjem i snažan osećaj nadutosti. Ako niste sigurni da spadate u ovu grupu, probajte bar šest dana da ne pijete mleko. Koristite sojini ili bademovo i pijte jogurt.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/NajŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.