JUGOSLOVENSKI KOLAČ SA JABUKAMA BIO JE OBAVEZAN NA SVIM SLAVLJIMA: Prave domaćice odavno imaju ovaj UNIKATAN RECEPT
Jugoslovenski kolač, Foto: Printscreen/youtube/Kuhinja Sunčane Staze

UKUS DETINJSTVA

JUGOSLOVENSKI KOLAČ SA JABUKAMA BIO JE OBAVEZAN NA SVIM SLAVLJIMA: Prave domaćice odavno imaju ovaj UNIKATAN RECEPT

Nikada nije dobio konkretan naziv, pa je ostao upamćen kao “Jugoslovenski kolač”

Objavljeno:

Bez ovog kolača nije moglo da prođe slavlje u staroj Jugoslaviji. Pravi se od jednostavnih sastojaka, a savršeno je osvežavajuć i ukusan. Evo kako ide recept:

Sastojci:

5 jaja

7 kašika šećera

5 kašika brašna

1 prašak za pecivo

1 kg jabuka

200 gr šećera

2 kesice pudinga od vanile

2 kesice šlaga

Priprema:

Pet celih jaja umutiti sa sedam kašika šećera. Na kraju lagano umešati pet kašika brašna pomešanih sa praškom za pecivo. Peći u podmazanom i pobrašnjenom plehu, na 180 stepeni, dok ne porumeni. Pečeni patišpanj ostaviti da se ohladi, a za to vreme pripremiti nadev. Probajte i najbrži kolač, obožavaćete ga.

Jugoslovenski kolač
foto: Printscreen/youtube/Kuhinja Sunčane Staze

Kilogram jabuka oljuštiti, očistiti od semena i iseći na kockice. Sipati u lonac sa 900 ml vode i 200 gr šećera i staviti da se kuva nekoliko minuta. Potom izvaditi jabuke i ostaviti da se prohlade, pa ih rasporediti po patišpanju.

Jugoslovenski kolač
foto: Printscreen/youtube/Kuhinja Sunčane Staze

100 ml vode razmutiti sa dve kesice pudinga, uliti u vodu u kojoj su se kuvale jabuke, pa skuvati. Dok je još vruć, preliti puding preko jabuka, i ostaviti da se stegne na hladnom mestu. Ohlađen kolač premazati umućenim šlagom.

BONUS VIDEO

02:43

MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!

(Espreso/zenablic/Marija Brčić/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.