OVAJ GLUMAC JE SA 29 GODINA PRONAĐEN MRTAV U SVOJOJ SOBI: Ležao GO dok su pored njega bile OVE DVE STVARI, POTRESNO
Hit Ledžer, Foto: Prinstcreen/Youtbe/Grunge

paŽnja

OVAJ GLUMAC JE SA 29 GODINA PRONAĐEN MRTAV U SVOJOJ SOBI: Ležao GO dok su pored njega bile OVE DVE STVARI, POTRESNO

"Zatvorio sam se u hotelsku sobu i tamo proveo nedelje. Bio je opsednut Džokerom," rekao je njegov otac kasnije.

Objavljeno:

Hit Ledžer imao je karijeru, veliku slavu i još veći talenat, a onda je sve to nestalo kada je jednog dana nađen mrtav

Teško je zamisliti da je prošlo punih 16 godina od smrti slavnog glumca Hita Ledžera koji je posthumno dobio Oskara za sporednu mušku ulogu u filmu "Mračni vitez".

Imao je samo 29 godina kada je pronađen mrtav u svojoj sobi, dok je ležao go, a pored njega su bile pilule i alkohol.

U sobi ga je pronašla njegova sobarica i maserka koje su pokušale da ga ožive, ali bezuspešno. Mnogi smatraju da ga je ubila uloga kojoj se toliko revnosno posvetio.

Hit ledžer
foto: Profimedia

"Zatvorio sam se u hotelsku sobu i tamo proveo nedelje. Bio je opsednut Džokerom," rekao je njegov otac kasnije.

I sam Ledžer je ispričao na koji način se spremao za ovu poslednju ulogu:

"Sedeo sam u hotelskoj sobi u Londonu mesec dana, zaključao sam se i pisao dnevnik dok sam eksperimentisao sa glasovima – bilo mi je važno da nađem originalan glas i način na koji se smejem. Zavirio sam u realnost psihopate, nekoga ko ima vrlo malu ili nikakvu svest o svojim delima. On je apsolutni sociopata, klovn koji je hladnokrvni masovni ubica, a reditelj mi je dao svu slobodu. To je zabavno, jer nema granica za to šta Džoker može da uradi ili kaže. Ničega se ne plaši i sve je velika šala", izjavio je samo nekoliko meseci pred smrt.

Upravo je njegov otac nakon njegove smrti našao taj dnevnik u kojem su bile beleške, crteži i fotografije iz stripa. Na samom kraju dnevnika se nalazi slika Hita Ledžera u kostimu Džokera, dok je precrtana markerom a ispod nje piše ZBOGOM.

Da li je to bio njegov način da izađe iz lika kojeg je tako pažljivo i dugo gradio, ostaće nepoznato svima.

Ko je bio Hit Ledžer?

Hit Ledžer rođen je 4. aprila 1979. u Pertu u Australiji i kao većina njegovih kolega, karijeru je počeo u televizijskim serijama. Odmalena ga je interesovala gluma i još u najranijem dobu bio je siguran da želi time da se bavi.

Po završetku srednje škole, krajem devedesetih preselio se u Holivud. Prvu ulogu ostvario je u tinejdžerskoj komediji "Deset stvari koje mrzim kod tebe", a njegova karijera krenula je uzlaznom linijom u holivudskom spektaklu Mela Gibsona "Patriota". Ozbiljniji dramski izazov na koji je uspešno odgovorio upućen mu je ulogom čuvara zatvora u filmu "Bal monstruma". U romantičnoj komediji "Kazanova" igrao je legendarnog italijanskog zavodnika, a sarađivao je sa čuvenim Angom Lijem u nagrađivanoj drami "Planina Broukbek" o ljubavi dvojice kauboja. Tumačio je i lik Boba Dilana u filmu "Nisam tu" Toda Hejnsa, gde je igrao rame uz rame s Kejt Blančet i Ričardom Girom, a posle toga počeo je da ga bije glas kao izuzetno perspektivnog glumca čije vreme tek dolazi.

Jedan od njegovih biografa objavio je da Ledžer nije jedan od najboljih australijskih glumaca, ali da bi uz pažljiv odabir uloga sigurno to mogao da postane. Često se spominjalo da niko ne zna šta će Ledžeru doneti budućnost, ali niko nije ni slutio da će to biti iznenadna smrt. Džoker u filmu Mračni vitez bio je njegova najuspešnija rola, za koju je posthumno dobio Oskara za najbolju mušku sporednu ulogu. On je drugi glumac koji je ikada dobio ovo prestižno priznanje nakon smrti.

06:40

ZOVU ME NA SVADBE, DO SAD BIH KUĆU SAGRADIO Malo je poznato da OVAJ GLUMAC IMA NEVEROVATAN GLAS: Ranije sam izbegavao, A SADA...

(Espreso/magazin novosti/kurir/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.