KONAČNO OTKRIVENO ZAŠTO NIKADA U HOTELU NE DOBIJATE PASTU ZA ZUBE: Ako vam slučajno daju, NIKAKO JE NE KORISTITE
Foto: Profimedia

PAZITE SE

KONAČNO OTKRIVENO ZAŠTO NIKADA U HOTELU NE DOBIJATE PASTU ZA ZUBE: Ako vam slučajno daju, NIKAKO JE NE KORISTITE

Pasta za zube ostaje glavna hotelska misterija

Objavljeno:

Iako se hotelska ponuda po pitanju kozmetike u proteklih nekoliko godina i te kako proširila, jednu stvar i dalje nećete naći u hotelskoj sobi. Pasta za zube ostaje glavna hotelska misterija, a novinar Danijel Engber s portala Slate istražio je zašto se i dalje ne može naći u osnovnoj hotelskoj ponudi.

Reč je, piše, o neobičnoj kombinaciji - gosti hotela je ne traže dovoljno često pa vlasnici hotela, u nameri da što više uštede, na pastu ne žele da troše sredstva. U hotelskoj regulativi pasta se tretira drukčije od sapuna i ostalih potrepština, gotovo poput leka, pa bi joj i nabavka bila nešto skuplja.

Još je jedna "sitnica" zaslužna za izostanak zubne paste iz osnovne hotelske ponude. Neki hotelijeri ističu da ne postoje skupi i luksuzni brendovi zubnih pasti pa se, bar na podsvesnom nivou, gosti po tom pitanju nemaju čemu diviti.

"U skupim hotelskim sobama paste nema jer nije dovoljno skupa. U jeftinim hotelskim sobama je nema jer je preskupa", piše portal Bravo, koji se takođe bavio problematikom paste u hotelima.

Osim toga, zubna pasta nije ključna u kategorizaciji hotela ili apartmana. Dok se za hotel s pet zvezdica nalaže postojanje "dva sapuna, šampona, fena za kosu, pribora za šivenje i kape za tuširanje", zubna pasta spada tek u sugestije.

"Hoteli bi mogli da osiguraju pastu za zube, ali to ne čine. Niko ne zna zašto, nikoga nije briga. Stvari su takve oduvek i očito će zauvek i ostati. Ne dobijamo pastu jer je ne tražimo, a ne tražimo je jer ne znamo da smemo", zaključuje Engber svoje istraživanje.

Bonus video

03:18

STARI HOTEL U NOVOM SADU BROJAO JE POSLEDNJE DANE... Spas je stigao iz IT sektora, a sada na ovoj adresi radi 500 stručnjaka

(Espreso/Srbijadanas/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.