OVU TORTU SVAKA KUĆA MORA IMATI NA STOLU ZA SVETOG JOVANA: 3 različita čokoladna fila, pravo KREMASTO ZADOVOLJSTVO
Torta, Foto: Printscreen YouTube/Njam njam A.V

topi se u ustima

OVU TORTU SVAKA KUĆA MORA IMATI NA STOLU ZA SVETOG JOVANA: 3 različita čokoladna fila, pravo KREMASTO ZADOVOLJSTVO

Sa 15 jaja, orasima i šlagom, njen kremasti i bogati fil je poput plesa na nepcima

Objavljeno:

Ova torta predivnog naziva tri anđela sa svoja tri sloja različite čokolade, prava je poslastica za ljubitelje čokoladnih kremastih zadovoljstava. Inspirisana bogatstvom ukusa bele, mlečne i čokolade za kuvanje, ova torta je pravo umetničko delo u svetu poslastica.

Sa 15 jaja, orasima i šlagom, njen kremasti i bogati fil je poput plesa na nepcima. Svaki sloj kore, umućen sa preciznošću i ljubavlju, nežno se spaja sa odgovarajućim čokoladnim filom, stvarajući harmoniju ukusa koja će zadovoljiti i najzahtevnije gurmane. Naravno, pre svega bilo bi dobro da budete upoznati sa sitnim, ali bitnim koracima u pripremi čokolade koje poslastičari nerado otkrivaju.

Ova torta nije samo desert, već i proslava čokolade u svim njenim oblicima, savršena za specijalne prilike ili kao raskošni završetak svakog obroka.

Torta tri anđela, Torta
foto: Printscreen YouTube/Njam njam A.V

Vreme pripreme:

130 minuta

Sastojci:

15 jaja

500 g šećera

3 kašike brašna

120 g oraha

1 kesica praška za pecivo

370 g putera

500 ml pavlake za šlag

100 g bele čokolade

100 g mlečne čokolade

100 g čokolade za kuvanje

Torta tri anđela, Torta
foto: Printscreen YouTube/Njam njam A.V

Priprema:

1. Za koru umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst šne.

2. U šne dodajte 1 kašiku brašna, 5 kašika mlevenih oraha i 1/2 kašičice praška za pecivo.

3. Izlijte u pleh dimenzija 20x30 cm obložen nauljenim pek-papirom i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 °C.

4. Pečenu koru ostavite da se ohladi i na isti način napravite još dve kore.

5. Za fil umutite 15 žumanaca sa 250 g šećera, kuvajte na pari 15 minuta i ostavite da se ohladi.

6. Umutite puter sobne temperature i sjedinite ga s ohlađenim žumancima

7. U odvojenim posudama istopite po 100 gr bele, mlečne i čokolade za kuvanje

8. Umutite pavlaku u šlag.

9. Fil od žumanaca i putera podelite na 3 dela i u svaki dodajte po 3 kašike umućenog šlaga

10. U prvi deo dodati istopljenu i prohlađenu belu čokoladu U drugi deo dodati istopljenu i prohlađenu mlečnu čokoladu a u treći deo dodati istopljenu i prohlađenu čokoladu za kuvanje

11. Prvu koru stavite na tacnu i premažite filom sa čokoladom za kuvanje. Preko fila stavite drugu koru, a preko nje fil s mlečnom čokoladom. Potom ide treća kora i fil s belom čokoladom.

12. Staviti u frižider da se stegne te ukrasite preostalim šlagom. Držite još malo u frižideru da se ohladi.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(ESpreso/24sedam/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.