NAJUKUSNIJA ''ČAROBNA TORTA'' ZA SVETOG JOVANA: Glavna poslastica koju domaćice obavezno prave za slavu - savršena
Foto: Printscreen/youtube/Njam njam A.V

lagana i preukusna

NAJUKUSNIJA ''ČAROBNA TORTA'' ZA SVETOG JOVANA: Glavna poslastica koju domaćice obavezno prave za slavu - savršena

Kada su slave i praznici svi se raduju slatkom stolu

Objavljeno:

Nekada se podrazumevalo da za slavu poslužite i tortu i sitne kolače, ali kako svi imaju manje vremena izbor je pao na jedan ili dva deserta. Torta je mnogo lakša za pripremu od nekoliko vrsta sitnih kolača, a mi vam donosimo proveren recept. Ova raskošna torta bogatog ukusa idealana je za Svetog Jovana, a kombinacija pudinga, čokolade i mekanih kora je savršena.

Sastojci:

Za kore:

  • 15 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 3 pune kašike brašna
  • 15 kašika oraha
  • 3 kašičice praška za pecivo

Za fil:

  • 15 žumanaca
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 1,5 l mleka
  • 10 kašika šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 250 g putera
  • 150 g mlečne čokolade
  • 150 g bele čokolade

Još:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 g šlaga sa ukusom čokolade
  • 600 ml mleka

Recept za čarobnu tortu sa čokoladom i pudingom:

Korak 1

Ispecite kore

Umutite 5 belanaca, pa postepeno dodajte 4 kašike šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Zatim u smesu dodajte 1 punu kašiku prosejanog brašna i kašičicu praška za pecivo.

Čarobna torta
foto: Printscreen/youtube/Njam njam A.V

Promešajte, pa dodajte 5 kašika mlevenih oraha i opet lagano umešajte sve sastojke. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom i poravnajte, pa pecite na 180°C oko 15 minuta. Na isti način i od iste količine sastojaka ispecite još dve kore.

Čarobna torta
foto: Printscreen/youtube/Njam njam A.V

Korak 2

Napravite filove

U posudi pomešajte puding i šećer sa 500 ml mleka i dobro promešajte da nema grudvica. Umutite žumanca, pa dodajte u puding i promešajte. Preostalo mleko stavite da se kuva, pa kad provri dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.

Čarobna torta
foto: Printscreen/youtube/Njam njam A.V

Podelite smesu na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte mlečnu čokoladu, a u drugi beli i odmah promešajte da se čokolada otopi. Pokrijte ih providnom folijom i ostavite da se ohlade. Za to vreme umutite puter sobne temeprature, pa podelite na 2 jednaka dela. Jednu polovinu dodajte u smesu sa belom čokoladom i umutite, a drugu polovinu dodajte u smesu sa mlečnom čokoladom i umutite.

Čarobna torta
foto: Printscreen/youtube/Njam njam A.V

Umutite slatku pavlaku u jednoj posudi. U drugoj posudi umutite šlag sa ukusom čokolade sa mlekom.

BONUS VIDEO

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/stvarukusa/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.