NEĆETE VEROVATI KOJA ISTINA SE KRIJE IZA DUETA TOME ZDRAVKOVIĆA I KEMALA MONTENA: Pesmu svi znaju NAPAMET ali OVO..
Toma, Foto: prentscreen/youtube/ Toma Zdravković Official

paŽnja

NEĆETE VEROVATI KOJA ISTINA SE KRIJE IZA DUETA TOME ZDRAVKOVIĆA I KEMALA MONTENA: Pesmu svi znaju NAPAMET ali OVO..

Ovo je pesma koju je Toma Zdravković posvetio Miki Antiću: "Dok je bio živ, nikad nisam stavio do znanja da mi se to što piše dopada, kao ni on meni

Objavljeno:

Uz pesmu "Sarajevo, ljubavi moja" odrastale su generacije širom bivše Jugoslavije, a legendarni hit Kemala Montena upisao se u listu vanvremenske muzike. Svako ima neku svoju asocijaciju na ovu numeru, koja je čista emocija. Zaslužna za to je prelepa melodija, pa sam tekst i na kraju izvranredna interpretacija čuvenog Montena koji ju je publici predstavio pre skoro pola veka. Na ovu kultnu pesmu podsetila nas je večeras serija "Toma" koja prikazuje život slavnom Tome Zdravkovića, neprikosnovenog boema kog je sa Kemalom spajalo veliko prijateljstvo.

Toma Zdravković i Kemal Monteno su i sarađivali, dva velika pevača, dva pesnika koji su umeli da dočaraju emocije toliko snažno da su do danas ostali neprikosnoveni u tome. Njihova muzika jednako je ljubav.

Toma Zdravković pevao je na svadbi jednog Dorćolca i danas se o tome priča: A zbog onoga što je uradio nakon slavlja svi mu skidaju kapu

Ovo je pesma koju je Toma Zdravković posvetio Miki Antiću: "Dok je bio živ, nikad nisam stavio do znanja da mi se to što piše dopada, kao ni on meni"

Kako je nastala legendarna pesma

Numera "Sarajevo, ljubavi moja" bila je poput himne ovog grada, nastala je 1976. godine, a sve je poteklo od ideje Montena koji je komponovao muziku, pa osmislio upečatljivi naslov, dok je za stihove bio zadužen slikar, karikaturista i pisac Alija Hafizović.

Prelepa pesma je na 10. festivalu Vaš šlage sezone Montenu i Hafizoviću donela nagrade i počela svoj put uspeha koji traje i danas.

01:31

PESMA IMATI, PA NEMATI BILA NAMENJENA HARISU DŽINOVIĆU! Džej kada je odslušao, počeo da plače: Anegdota o velikoj legendi muzike

(Espreso/Blic žena/Jelena Milenković/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.